Najdi forum

Izolacija stropa

Živim v stanovanjskem bloku v visokem pritličju nad neogrevanimi kletnimi prostori. Tla v stanovanju so precej hladna, zato mi je prišlo na misel, da bi dala strop v kleti toplotno izolirati. Zanima me, ali je to sploh mogoče in koliko bi to stalo, gre pa za 30 kvadr. metrov. Sprašujem zase, morda pa se bi za to odločili tudi stanovalci pritličja in v tem primeru bi bila kvadratura precej večja.A mi lahko kaj svetujete v zvezi s tem, namreč nisem našla kake podobne teme na forumih.

Nisem strokovnjak, vendar vem, da se take stvari rešijo na način postavitve kovinske konstrukcije, ki se spusti na željeno višino in vstavi izolirne plošče. Za ceno ne vem. Pozanimaj se pri tistih, ki takšne konstrukcije izdelujejo (knaufarji, gipsarji-po domače). LP

Naredi se spusceni strop z izolacijo in gips ploscami (vsaj 25cm izolacije). Cena z vasim materialom za to kvadraturo se giblje okoli 10-14 EUR/m2. Sam se ukvarjam s knauf sistemi in to je ustaljena praksa.

za klet potrebujete 10cm izolacije je dovolj, cena z vašim materialom je 12€, z našim 32€ če vzamemo 10cm izolacije.je pa zelo pametna ideja.
pozdrav

kaj pa toplotni mostovi?
ne vem, sam sem v podobni situaciji na koncu obupal.
Sem ugotovil,da je rezultat povsem negotov, z mnogo neznankami in zato vložek preveč tvegan.
stanovanje sem prodal enemu “vseznalcu2, ki pa v tem času tudi že ni vče lastnik.

Tako da..če ti izvajalec da full garancijo t.j.money back, – – torej, po vgradnji bo porvšinska tempreratura ob takih in takih poogjih vsaj XX st.C višja, v 3 letih po vgradnji ne bo plesni– bi rekel, ok

Če pa ne s klasičnimi izgovori (ne vemo, kako bo v konkretnem primeru, pa zračenje in število oseb in in blablablabla), pa odpade

mislim da samo 10 cm izolacije pri taki stvari je vseeno malo premalo. cena ni tako drasticno vecja ce se jo da se dodatnih 15 cm.

LAHKO DAŠ TUDI IZOLACIJE 60CM AMPAK NI TO MANSARDA DA JO DAJEŠ 25CM.

Že kar nekaj časa nisem bila na forumu, tako da nisem videla, da je toliko odzivov. Vsem vam hvala. Borg, sem prepričana, da bi bilo bolje, kajti tla so zdaj pozimi zares mrzla. Če bo nekaj stopnij, pa se bo splačalo. Sicer pa b odo stroški investicije iz rezervnega sklada, v katerega nalagamo vsi stanovalci. Lani smo sanirali teraso na vrhu, toplotno in hidro, prav tako s temi sredstvi in mi je prišlo na misel, da bi lahko toplotno izolirali tudi tudi kletne prostore.
Kaj natačno so to toplotni mostovi? Mesta, kjer so največje izgube toplote, kolikor razumem.

New Report

Close