Najdi forum

Izolacija podstrešja

Zaradi velikih izgub toplote želim dati izolirati betonsko ploščo neogravanega (nebivalnega) podstrešja. Želela bi, da je material pohodni, čeprav gremo na podstrešje le redko, vendar ne bi želela betonskih estrihov.Zanima me, če obstaja izolacijski material, ki ga položimo na ploščo in lahko po njem tudi hodimo, ne da bi ga zaščitili z estrihom? Kaj priporočate?

Prosim za pomoč, ker tudi mene ravno to zanima, po možnosti po varianti “naredi sam”.

SUHI ESTRIH

Kaj je to?

Hvala hvala, sem že našla. Prosim za tvoje osebno mnenje, Jim, ali je vredno dati to suhomontažno izolacijo, je primerljiva ali slabša od tiste z betonsko poravnalno maso? Kdo v MB bi to znal položiti?

Odvisno od pogojev. Naprimer, če obstoječi objekt nima zgornje plošče in je že vseljen. To se pravi, da je stanovanje že opremljeno. Potem sigurno suhi estrih, ker če se dela plošča je veliko (svinjarije).
Če želiš samo izolirati obstoječo betonsko ploščo (tako kot v tvojem primeru Zoja) suhi estrih. Ima zelo dobre zvočno, toplotne lastnosti ( imaš več vrst nasipov) odvisno od zahtevnosti izolacije prostora.

Pa tudi ga lahko narediš po postopku DYS oziroma SSM (sam svoj mojster).

Suhi estrih (preprosti opis) na tla se položijo letve z razmikom med katere se nasiplje granulat oziroma izolacijski material. Na vrh se pa dajo talne iverke ali pa mavčno kartonske plošče, ki se privijejo na letve, ki smo jih predhodno položili. Debelina nasipa po potrebi.

Zoja za dodatna pojasnila kdo, kje, kdaj, kako itd. piši

lp jim

Jim pozabil si še na POLH sistem – sendvic izolacijske plosce.

Mi se bomo mel pa še fino dokler ne bo dal administrator prste vmes.

New Report

Close