Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Gradimo, opremljamo in urejamo dom izolacija notranje strani zunanje stene

izolacija notranje strani zunanje stene

Pozdravljeni,

stanujemo v stanovanjskem bloku starem 30 let, kateri nima zunanje fasadne izolacije. Pozimi se zdi, kot da bi pihalo iz teh sten, zato bi jih letos radi izolirali, saj imamo sva dojenčka.
Zanima me, kakšne možnosti za to sploh obstajajo, da bi nam vzelo kar najmanj cm.

Najlepša hvala za predloge.

nalepiš stiropor, čez daš fasadno mrežo..super izolacija

nejčika, a ti si to že delala? S kakšnim lepilom pa nalepiš stiropor?
Hvala ti, super si.

Manj cm manj izolacije.

lepilo je za ploščice Nivedur lepilo S ali P

ja mi smo to naredili v eni sobi pa je super,

Jaz bi bil previden glede klasične fasade z notranje strani, v toplotni izolaciji se nam lahko zaredi plesen, če ne postopamo pravilno.

Izvedba klasične notranje fasade je lahko povsem korektna rešitev tudi brez parne zapore, če se seveda izbere dobre materiale in se jih premišljeno vgradi (to pokažejo tudi izračuni za difizijo vlage). Najbolj se obnesejo čvrste izolacijske plošče TERMODUR za zahtevne pogoje, ki jih moramo nujno lepiti po celotni površini in ne samo točkovno kot propagirajo nekateri. Plošče termodur so s preklopom in preprečijo vdor vlage saj imajo zaprto celično strukturo, utori pa lahko služijo za boljši oprijem lepila s steno.

Stirodur plošče se po mnenju fasaderjev ne obnesejo najbolje, so preveč trde in se lahko vbočijo, stena nam lahko zato popoka zato jih je potrebno sidrati… Poleg tega pa zaključni sloj pri stirodur in drugih xps ploščah rad odstopa to si pa nihče ne želi še posebej ne v stanovanju.

Jaz sem postopal takole:

– steno sem najprej dobro spucal, da lepilo dobro prime, premazal sem jo s prajmerjem

– termodur plošče (8 cm debeline sem menil, da je dovolj, kdor nima prostora, obstajajo tudi 3 cm debeline) sem na steno lepil po celi površini z utori proti steni, tudi na stiku s konca stene,

– fuge na ploščah sem še dodatno zakital

– na plošče drugi dan nanesemo dobro fasadno lepilo (ponekod sem na debelo dodajal lepilo da sem izravnal steno ) na fragmatu so mi priporočili stirolim, ki ga lahko uporabim tudi kot malto za zaključevanje, v njihovi trgovini se dobi tudi mrežico in termoščit

– površino nato prevlečemo s fasadno malto v katero vtisnemo kvalitetno fasadno mrežico

– drug dan sem vse stike vogalov sten obdelal z akrilnim kitom da kasneje ni razpok

– vse stene sem nato prebelil s termoščitom – toplotno izolacijskim beležem, ki tudi sicer izolira hladne površine tam kjer nimamo možnosti dodajati toplotne izolacije.

Stvar odlično špila, sistem parne zapore po izračunih gradbene fizike, ni bil potreben, zato je zadostevala kar klasična fasada s termodurjem. Edino kar je obvezno je lepljenje po celotni površini. V kopalnicah in kuhinjah pa vseeno raje uporabimo sistem parne zapore ali pa samo prebelimo s termoščitom, ki vsaj malo izolira in prepreči plesen ter kondenz na steni

Vse materiale sem lahko dobil na izolirki v ljubljani nasproti bauhausa (s kajuhove)

pozdravljeni,

zadevo lahko uredite tudi po suhomontažnem sistemu in vam vzame max. 7-8 cm v globino, poleg lepega izgleda hitre in čiste izdelave imaš tudi dobro toplotno izolacijo in minimalne stroške.
se priporočam za izvedbo dela.

[email protected]

lp

Stanujemo v stanovanjskem bloku starem 30 let, kateri nima zunanje fasadne izolacije. Pozimi se zdi, kot da bi pihalo iz teh sten, zato bi jih letos radi izolirali, saj imamo sva dojenčka. Zanima me, kakšne možnosti za to sploh obstajajo, da bi nam vzelo kar najmanj cm.

Ma za take probleme je še najbol termoščit, premalaš pa fertik, bolj enostavno, se tega ne da rešit. Vse drugo je samo pacanje al pa zahteva zahteven poseg s suho montažo, saj izolacija z notranje strani potrebuje orng parno zaporo, lepljenje stiropora kar tako je lahko nevarno zaradi nastanka plesni za izolacijo…

Pihanje iz stene se z izolacijskim beležem občutno zmanjša, pa za plesen je manj možnosti, da nastane. To v beležu naredijo porozne keramične bunkice, ki dajejo beležu izolacijo.

Pri nas smo za termoščit izvedeli v trgovini mavrica na rudniku v Ljubljani kjer ga imajo tudi na zalogi, (trgovina je v ulici za leclercom).

pozdravljeni

ce potrebujete izvajalca poklicite:
poiscemo najugodnejso resitev.

031 789-992

New Report

Close