Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Psihologija in psihiatrija Duševno zdravje Izogibanje ljudem in očesnega stika, izolacija

Izogibanje ljudem in očesnega stika, izolacija

Pozdravljeni, ime mi je Kristjan, star sem 17, bližam se k 18. Že več kot eno leto se izogibam ljudem, ne družim se več, športam tudi več ne. Včasih je bilo ravno nasprotno, živel sem zdravo, hodil v fitnes, športal in se veliko družil. Imel sem punco, ta pa me je pustila brez dobrega razloga. Po tem več nisem videl smisla v ničemer… Vse sem ji dal, živel sem zdravo a še zmeraj ni bilo dovolj. To me je prizadelo, zato si sedaj v glavi pravim “ni ljudi, ni problemov”. Nekaj časa je kar dobro delovalo, a sčasoma sem se začel spraševati, kako dolgo bo tako. Opazil sem tudi, da se sedaj težko pogovarjam z drugimi, še težje pa ohranim očesni stik, saj postanem zelo nervozen in mi postane neprijetno, zato očesnega stika ne morem držati dlje kot nekaj trenutkov. Sem v dilemi… Ali naj ostanem doma tako kot sedaj brez problemov, ali pa naj se družim in dovolim, da me še kdaj katera punca ali prijatelj prizadane.
Vesel bi bil vašega mnenja na mojo situacijo.
Upam, da bi decembra za moj 18. rojstni dan lahko naredil spremembo in gledal drugače na življenje, kot ga dam sedaj.

Pozdravljen,

življenje ne prizanaša, je živo, je spremenljivo, so vzponi in padci, so izkušnje…Nemogoče se je izogniti bolečini ali prizadetosti, prej ko slej nas nekaj doleti in ni vedno prijetno. Toda nemogoče se je zaščititi kot bi si želeli- zaščititi, da se nam nikoli več nič slabega ne zgodi, da nikoli več nismo prizadeti zaradi nekega odnosa, dogodka…Ne moremo prenehati živeti. Smo tudi socialna bitja in tako začnemo pogrešati stike, ki smo se jim odrekli, da ne bi bili prizadeti…
Seveda moraš še iti v življenje, v družbo, v odnose… vse je še pred tabo, ne bo vedno sijalo sonce ampak ne odrekaj se življenju in izkušnjam. Tudi če je kdaj trema in nelagodje, ne polagaj temu prevelike pozornosti, ljudje pozabijo, živijo naprej…Želim ti vse dobro!
Bernarda

Eni ljudje smo pač taki da nemaramo ljudi in se v življenju družimo le z družino in tremi tesnimi prijatelji. Nevem če si to ti, ker je tvoj razlog za to punca ki te je pustila in si pred tem živel družabno življenje kot praviš, tko da se mi zdi da to ni nek dober razlog. Ne smeš pa nehat delat na seb, poskuši postat čim boljša verzija sebe, če se družiš z ljudmi al pa ne, delaj na sebi.

New Report

Close