Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija izogibanje alergenom v nosečnosti

izogibanje alergenom v nosečnosti

Pozdravljeni.
Sem mamica 27 mesečne hčerke, ki je alergična na jajca, kravje mleko, pšenico, mačjo dlako in arašide. Sedaj sem drugič noseča, pa me zanima, ali bi izogibanje tem alergenom že v nosečnosti kaj pripomoglo, da morda drugi otrok ne bi imel tako hude alergije.
Hvala za nasvet. TANJA

Med drugo nosečnostjo sem imela težave z alergijami in astmo. Težave imam od prvega poroda, ceprav prej nikoli nisem imela nobenih težav z dihali. Od prvega poroda je bilo pet let. Sedaj sem mamica se osem mesecnega fantka. Pri drugi nosečnosti bi morala jemati zdravila za asmatičen kašelj, smrkanje, solzenje… Ker tega nisem želela sem se obrnila na dr. Papuga, ki se ukvarja s kitajsko medicino (je sicer tudi zdravnik klasične medicine). Svetoval mi je kako naj jem. Prehrana je zelo pomembna. Naredil mi je nekaj akopresurnih terapij, akupunkture pa ne, ker ni primerna v nosečnosti. Ne gre za izogibanje alergenom, ampak za prave zdrave kombinacije hrane, ki pušča v telesu kisle ali alkalne ostanke. Če je telo preobremenjeno zaradi prehrane se v telesu poveča delovanje limfnega sistema in je prisotne več sluzi….. Ni prostora, da bi vse napisala in tudi nisem strokovnjak za to. Moja ugotovitev. Ne potrebujem več zdravil, tudi sedaj ne, ko dojim. Alergija še ni popolnoma izginila, ampak je v zelo blagi obliki. NImam asmatičnega kašla… Držim se prehrane, ki sem jo sprejela kot zdrav način prehrane. Prepričana sem, da sem s tem pomagala tudi sinu med nosečnostjo, saj sem tako razbremenila tudi njegov imunski sistem. Dojim ga . Gosto hrano sem začela uvajati šele po šestem mesecu in to zelo, zelo počasi in zelo premišljeno. Pri nas v družini smo vsi alergiki. Moja alergija je pridobljena zaradi stresa ob porodu. Obstajajo pa tudi alergije, ki so podedovane. Kolikor jaz poznam situacijo je vzrokov za alergije zelo veliko. Velikokrat ali največkrat je vzrok povsem drug in je alrgija le zunanji simptom nečesa kar se že dolgo dogaja s telesom. Zato mislim, da se z izogibanjem alergenom lahko pomaga le v določenih situacijah. Gotovo pa se lahko veliko pomaga z zdravim načinom prehranjevanja, izogibanju stresom, pomisleke imam glede cepljenj… Žal pa sem se tudi sama morala sprijazniti s tem, da nekatere stvari lahko spremenim nad nekaterimi pa nimam moči in jih moram sprejeti take kot so.
Upam, da je kaj v pomoč LP alenka

Alenka!
Pred tednom dni sem med sprehodom srečala človeka, ki se ukvarja z bioenergijo, zdravim načinom življenja in še ne vem kaj. govori nemško, zato ga žal nisem povsem razumela. Ker poznam njegovo ženo in ta pozna hčerkine alergije, je kar prisedel na klopci, izvlekel nihalo in “pregledal” hčerko. Pravi, da so vsi organi v redu, le glava “ni v harmoniji” in zato težave. Povsod se je nihalo vrtelo v levo, le pri glavi v desno smer. Ker sem zelo hitro rodila in je bil porod sunkovit pravi, da je do te disharmonije oz. alergij verjetno prišlo zaradi stresa pri porodu.
Potem ji je položil roke na glavo pa jih malo stresel in še parkrat tako. Ko je potem ponovno postavil nihalo in tudi pri glavi se je vrtelo v pravo smer. otrok menda ni noben problem pozdravit, le vztrajat bi bilo treba. Rekel je da moramo naslednji dan ponovit a se žal nisva več srečala. povdarjam, da tega ne počne za denar in tudi sicer ni vsesplošni zdravilec. Pomagal je, kot pravi njegova žena, že mnogim.
Pišem ti, ker si tudi ti napisala, da imaš alergije zaradi stresa pri porodu. Lahko malo bolj razložiš kako si prišla do te ugotovitve? In kje bi lahko prišla do tega zdravnika kitajske medicine?
Pa še to: odkar se strogo držim diete zaradi hčerinih alergij se tudi sama počutim boljše, malo sem shujšala in boljše volje sem.

Lep pozdrav, Irena.

Zdravnik, ki mi je svetoval posebno prehrano, ki razbremeni tudi otroka, kar ne pomeni, da bo otrok sigurno brez alergij je dr. papuga. ukvarja se z kitajsko medicino. Prehrana je zdrava prehrana, ki temelji na kombiniranju hrane glede na to kakšne ostanke pušča v telesu, kisle ali alkalne. Zelo je podobno prehrani, ki jo najdete v knjigi Kombiniranje hrane (Mladinska knjiga) po Hayevi metodi. So pa še nekateri drugi napotki, ki vam jih težko opišem tukaj, ker je tega preveč. Vsekakor pomeni izogibanje homogeniziranim!!! mlečnim izdelkom( ki jih boste v trgovini težko našli) takšen je le LCA navaden jogurt, bifidus jogurt, Mleko v plastenki iz Škofjeloške zadruge. Ne jesti trdih sirov le mlade. Če lahko je najbolje preklopiti na kozje mleko (tudi nehomogenizirano), ker koze zelo izbirčno jedo, krave pa hranijo z marsičem(!!!???) Izogibati se jajcem kolikor se lahko. Jajca so prisotna v veliko izdelkih.
Železo v nosečnosti je najbolje nadomeščati s sokom rdeče pese, borovnic,ribeza… in dodanimi kaplicami C vitamina (limonin, pomarančni sok) na tešče. Še veliko tega je kar težko vse opišem tukaj.
dr. Petar Papuga piše tudi v Auri. Njegov telefon je 01 8343170 in je doma vKomendi.Tam ima ordinacijo. je zelo zaseden in se je potrebno naročiti.Mislim, da če vi nimate težav, ni potrebno, da greste k njemu. Prvi obisk je 30000 sit. Potem je ceneje.
Lp alenka

New Report

Close