izobrazba…..
****** in si ne predstavljam, da bi zjvečer po dežurstvu al pa 8 ur operacij pršu domov in reku… lubica kolk si jih dons ostrigla??? …..*******
Pa bi blo dobro, da bi službene probleme pustil v službi in jih ne bi nosil še domov. Pol je tko, kakor da bi bil ves dan v službi 🙁
ljudje
pa brez zamere
eni tukaj ste mal prevec naduti z vaso t.i. izobrazbo
poznam enga frenda ki se osnovne nima dokoncane, pa je tok brihten in razgledan da samo gledas, je prebral tok knjig da nic jasno
tudi ce gledam sebe osebno, pa imam vseeno dost vec narejeno glede sole itd, pa se lahko pogovarjam z VSAKIM, tudi z doktorji, pac sem splosno razgledan, kar so mi ze prfoksi v srednji soli rekli
velikorat pa tudi visoko izobrazeni ljudje pojma nimajo o nicemer, vse kar imajo je nek papir ki jim nabija ze tako previsok ego
kar se mene tiče je to dobro samo iz enega razloga, in to je da dobiš malo boljso in predvsem bolj plačano službo, pa še to ni nujno
drugače si pa lahko s tem papirjem rit obrišeš
v praksi je pa zgodba drugačna
se ne ustrašim nobenega t.i. izobraženca
še posebej pick, ker do zdaj me še nobena ni ravno impresionirala s svojim “znanjem”
zaradi mene je lahko tudi frizerka, nima veze, če prinese svoj delež plače domov da si delimo stroške in da nasplošno ni glupa ter da je uredu človek
ljubezen je nekaj drugega
to vaš intelektualni egoizem je prej odraz idiotizma in neurejenega podstrešja kot pa pameti
I AM NOT IMPRESSED
NOT AT ALL
LP
Gostek, imaš kar prav. To se pokaže čez leta, ko zaljubljenost mine, ko prideš domov crknjen, pa ti paše, da bi se o tej stvari pogovarjal. In če nimaš ta pravega sobesednika, utihneš, enkrat, dvakrat, potem pa sploh ne razpravljaš več. Nekaj ti manjka, večno se ne moreš pogovarjat o vremenu, politiki, rožicah, pa kam bi šli. Rabiš pogovor, s katerim si tudi svoje misli v glavi urediš. To je velik del skupnega življenja.
Lastne izkušnje.
lp
Esy napisala:
> ..no takole…..zadnjič sva se s kolegico nekaj pogovarjali in
> nato skor skregali…saj mi ona zatrjuje, da je izobrazba zanjo
> blazno pomembna….kar se tiče tipov, se pravi da nikakor ne
> more komunicirat in vzpostavit zveze ali povezave, če tip nima
> vsaj takega izobrazbenega statusa kot ona…če ne večjega
> (btw…ona še ni diplomirala torej je študentka…še)…no in
> jaz njej kontra…saj se mi zdi izobrazben status zelo
> nepomemben…če je človek splošno razgledan…pikolo saj pa
> nobenemu na čeu ne piše kaj je po profesiji…ali pač…?
>
Zame pomembno je nekje zmes obojega.
vse lepo in prav, ampak ste pa pozabili na bistvo..vsaj meni se zdi bolj važno, da ima partner podobne poglede na svet, torej da je bil deležen v življenju iste oz. podobne vzgoje kot jaz..
…lahko ima samo srednjo šolo, pa je ravno tako splošno razgledan kot jaz in predvsem podobno gleda na življenje, ker je gor rastel v podobnem okolju oz. z vrednotami, ki jih že otroku da lahko samo vzgoja…
npr. gostek..če je npr. tvoja frizerka, bila podobno vzgojena kot ti ..ali pa je celo rastla gor v družini kjer je bil eden od staršev medicinec in je navajena na take družinske debate…. mislim da bi s tako imel bolj prijetno življenje, kot pa z medicinko, ki je bila vzgojena čist drugač kot ti, ima čist drugačne poglede na svet in s tem tudi posledično konec koncev tudi drugačen način vzgoje vajinih otrok… s tako boš imel skupno samo in edino medicino…
imaš lahko visoko izobražene ljudi, ki nimajo osnovnih pojmov o bontonu…na kašni večerji ti lahko celo neroden rata, ko tako grdo je, da ma skor glavo v krožniku…ko si zaljubljen v tega svojega izobraženca se ti zdi morda še luštkano “ko tako packa za mizo”..ampak z leti ti gredo te razlike med vama vedno bolj na živce…
Bedarija morda..ampak naj povem en konkreten vsakdanji primer:
Imam dva soseda..eden je izobražen .literat…doktorat, drugi pa ima neko poklicno šolo .štromar.. mene moti pri doktorju to, da ko prideš na obisk si ne bo dal majce gor, ampak bo mirno šetal naokoli v spodnji majci, piksna pira sredi mize….. medtem ko štromar..je vedno urejen, vljuden…. pir dobiš v kozarcu na podstavku…. pol pa ko vidim njune starše ko pridejo na obisk…. hja takoj mi je jasno, kdo je bil kakšne vzgoje v mladosti deležen.
OK vsi te povprečni ampak blazno razgledani in odprtoglavi ljudje…zakaj niso šli na fax?!?! Danes ima res že vsako tele diplomo, tako da to ni merilo…ampak grem pa stavit, da je na faxu več razgledanih ljudi, kot jih je na enmu gradbišču al kjerkoli že pač, kjer je folk z OŠ in SŠ izobrazbo. Folk z različno izobrazbo tudi na življenje gleda precej drugače in ima drugačne cilje in konča v drugačnih službah. To je v končni fazi večji problem kot pa to, a se je en sposoben pogovarjat o kvantni fiziki al o tem kolk je kjut Renato Vogrinec. LOL.
lp ajs
ajsi napisal:
> OK vsi te povprečni ampak blazno razgledani in odprtoglavi
> ljudje…zakaj niso šli na fax?!?! Danes ima res že vsako tele
> diplomo, tako da to ni merilo…ampak grem pa stavit, da je na
> faxu več razgledanih ljudi, kot jih je na enmu gradbišču al
> kjerkoli že pač, kjer je folk z OŠ in SŠ izobrazbo.
> lp ajs
Na faks verjetno niso šli, ker so šli raje prej delat, da si naberejo denarja in nekaj ustvarijo, študirali bodo pa pol ob delu. Mislis da se nea to bolj splača? Vsak povprečen študent, ki po srednji šoli takoj nadaljuje pot na faks konča faks pri 25, 26. Pride na trg delovne sile brez izkušenj, nima praviloma nobenega kapitala.
Če pa je sličajno iz manj razvitih regij Slovenije, kjer za visoko izobražene sploh ni zaposlitev (recimo Pomurska ali Podravska regija) potem pa ima še večji problem.
:))
zelo dober odgovor, tisti, ki nimajo izobrazbe in se hvalijo, kako so razgledani.., niso vložili toliko truda, da bi naredili faks ali sš, to pa tudi nekaj pove o človeku.
sam tut ti nisi tipicn primerk razgledanga in izobraznga cloveka…
To ti dam prav, ampak pomisli malo… niso vsi, ki niso šli na faks tupi. Niso vsi, ki niso šli na faks taki, ki ne bi prišli na faks, ki niso imeli pik za na faks. Če gledam med mojimi kolegi/znanci… marsikdo je zabluzil zaradi kake brezzvezne stvari, recimo ena kolegica zarad fanta ni končala srednje šole, da ne govorim o slabi družbi v srednji šoli, pa posledično komaj lezeš skozi, ko bi lahko namesto tega imel 5-ko pri 5-ki.
Pol da ne govorim, koliko jih je raje šlo delat, ker se jim je takrat po srednji šoli fajn zdelo neki denar si služit, pa sploh, če je bila kaka v redu služba, potem pa se pač več niso spravli nazaj k učenju.
Da ne govorim, ko včasih kdo ni šel študirat zato, ker se je enostavno moral preživljat, ker mu niso starši stišali vsega v rit tako večini izmed nas, ali pa staršev niti ni imel, pa je pač raje šel delat kot pa na faks, ker se mu je to zdelo bolj pametno.
Mislim, da vsi poznamo veliko razlogov, zakaj kdo včasih za brezzveze zabluzi, pa se potem tepe po glavi… (že stari so rekli, mladost je norost:))
Ni vse črno in belo, ker če pogledaš potem še polovico študentov, ki so po ne vem, koliko let na faksu, ker si pač vzamejo cajt… Ni vedno tako preprosta ta primerjava. Dobro, to bi jaz isto rekla, da en delavec na gradbišču ziher ni primerljiv z enim zdravnikom. To normalno. Samo še tudi ne pomeni, da ta delavec ne bi mogel postat zdravnik. Ker ni nujno, da je ta delavec delavec zato, ker je zabit.
res ste bogi z usemi telimi posti kle…hudo kolk zakompleksancou s faksom in brez se kle gor pojaula…
saj nisem rekla tega.
Saj ne posplošujem tega na vse, seveda so primeri, ko brihtni ljudje zaradi različnih razlogov niso prišli na fax. Sploh v preteklosti se je mnogo manj ljudi odločalo za fax kot danes in jih je več šlo delat. Ampak če pogledaš d big pikčr je pa na faxu več brihtnih in razgledanih kot pa med tistimi, ki na fax niso šli. In še enkrat – tisti s končanim faxom imajo drugačen pogled na svet, drugačne cilje v življenju in tle je sploh problem za skupno življenje.
lp ajs
P.S. aja itak pa splošno izobrazbo in ragledanost dobiš na srednji šoli oz. v gimnaziji, kdaj je kak poet privekal na svet in te zadeve, kaj gojijo v Braziliji in kaj je glavno mesto Slonokoščene obale. Potem to samo nadgrajuješ.
S srednjo šolo ne boš ne vem kolk zaslužil in tud študij ob delu ni ravno mala malca, tako da nebi na splošno rekel, da se brihtni ljudje odločajo za to varianto. Prej se med faxom kaj bolj konkretnega dela :))))
lp ajs
Izobrazba je pomembna,… ne rečem, ampak za srečno skupno življenje se mi zdi bolj pomembno, da oba prihajata iz enakega okolja.
Kar se pa šol tiče, imaš lahko magisterij in doktorat v žepu pa si ozkosrčna in nekulturna osebnost, tko da, kar se mene tiče je dovolj neka splošna razgledanost…… in če ne bo partner na pamet vedel, kok na uro krožijo lune okoli enga planeta – bom šla pač pogledat v enciklopedijo (in se potem še dva dni po glavi tolkla, zakaj sem se poročila s takim gumpcem, ki še tega ne ve in se sedaj ne moreva pogovarjat o vesolju?! :)))))
Mene bolj zanima, kako on razmišlja o aktualnih dogodkih v najini družini …. pa, če je tudi on proti džamiji in zakaj ne :)) – torej o stvareh, za katere je pomembno samo, da jih spremljaš in si znaš ustvariti neko mnenje in da znaš sprejeti tudi mojega brez prepiranja (da zna sprejeti mojo drugačnost in me ima še vedno rad)… v takih trenutkih bi mi dol visela še OŠ :))
V zraku je pomlad :))) mene pa že spet meče :))
A si ze kdaj slisala, da faks ne naredi cloveka?
V zivljenju se rado izkaze, da ima lahko clovek 16 faksov, pa ga to ne bo naredilo Cloveka!!! In lahko je obratno. Clovek ima lahko dokoncano OS, pa je res Clovek z veliko zacetnico!
Ljudi nas naredijo zivljenjske izkusnje, ne izobrazba.
Kaksna pa je zveza med dvema, kjer je eden OS, eden pa univ. dipl…..o tem bi se pa dalo razglabljati!!!
Ce ti povem iz mojih izkusenj: sama imam ze skoraj dokoncan faks, moj lubi pa nima dokoncane srednje sole in se cudovito razumeva! Jasno se izrazijo zivljenjske izkusnje, ki nama se kako prav pridejo v vsakdanjem zivljenju!!!
ajsi napisal:
> S srednjo šolo ne boš ne vem kolk zaslužil in tud študij ob
> delu ni ravno mala malca, tako da nebi na splošno rekel, da se
> brihtni ljudje odločajo za to varianto. Prej se med faxom kaj
> bolj konkretnega dela :))))
>
> lp ajs
Ne strinjam se s teboj.
Ah tudi s srednjo šolo se lepo delo lahko dobi. To vem.
Kot drugo konkretno delo med faksom ti vzame veliko časa. Torej trpi faks, ki se ti lahko tako zavleče, krepko čez nek normalen čas za študij. Seveda je tudi odvisno za kateri faks gre.
Poleg tega pa najti konkretno delo preko študenta, brez vez in poznanstev, ki je direktno iz tvojega strokovnega področja in dokaj normalno plačano, torej da se ti splača zanemarjat faks je tudi bolj sreča,kot realnost.
naša univerza (mislim na tisto v LJ.) je itak za na Luno (žal z redkimi izjemami)…sploh pa je pri nas študij v veliko primerih podaljšanje mladosti in izogibanje brezposelnosti (zato tudi imamo še vedno “brezplačni” študij)
Kar se pa zveze dveh tiče mislim, da je najbolj pomembno na kateri stopnji osebnostnega razvoja sta oz. če sta kej pripravljena narediti v to smer in se odreči včasih tudi osebnemu ugodju.
Forum je zaprt za komentiranje.