Izločanje tkiva
Spoštovani, 19.5.2025 sem rodila svojo hčerkico ( prvi otrok). Porod je potekal hitro in brez večjih težav (rastrganina vaginalnega kanala). Po porodu so mi morali narediti abrazijo saj je bila posteljica priraščena in se je ob ročni odstranitvi rastrgala. Kontrolni pregled sem imela 5 tednov po porodu. Takrat je še bila prisotna krvava čišča ter občasni manjši koščki tkiva (ginekologinja je potrdila da gre vbistvu res za tkivo in ne koagole). Z zdravnico sva se dogovorile če težave ne izginejo v roku dveh tednov ponovna kontrola. 7. teden po porodu se je stanje izboljšalo in krvavitev se je nehala prav tako tkiva več ni bilo. Ponovno sem opazila tkivo na hlačkah teden dni nazaj (dan pred tem in ta dan sem imela zelo močne bolečine v spodnjem delu trebuha). 25.8. sem dobila drugo menstruacijo od poroda ki je zelo boleča in močna ter konstanten pritisk na desni strani. Danes sem ponovno opazla na vložku kos tkiva v velikosti fižola kateri se je izločil skupaj z koagoli. Vmes sem že klicala ambulanto katero obiskujem vendar je ginekologinja še par dni odsotna. Zanima me ali je to normalno stanje po porodu ali bi me moralo skrbeti?
Spoštovani,
najbolje, da se ponovno naročite na pregled.
Lep pozdrav