Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina Izločanje – blato plavajoče

Izločanje – blato plavajoče

Pozdravljeni,

na Vas se obračam z naslednjim vprašanjem.
V soboto sem bil na pikniku, kjer sem pojedel nekaj krvavo pečenih čevapov in popil kar nekaj belega špricarja. V nedeljo za kosilo je bil pečen piščanec pri tašči, zvečer pa doma trdo kuhani jajci. Sedaj pa že od ponedeljka izločam neko nepovezano blato (smokiji) z drisko, ki plava na vodi, temno zelene barve, pa tudi prdci so precej smrdeči. Odvajam skoraj vsak dan (1x na dan, v sredo 3x) ali v najslabšem primeru vsak drug dan. Pred mesecem ali dvema, sem na papirju po potrebi opazil tudi svež krvav madež, ki pa je po mojem mnenju in mnenju moje os. zdravnice predstavljal počeno žilico ob napenjanju ali hemeroid. Z Modulexom sem ta problem rešil in od takrat ni nobene krvi. Sedaj pa me skrbi in ne vem zakaj mi prebavne “motnje” trajajo že 5 dni. Pa sem danes mislil, da bo vse o.k., saj se počutim vsak dan boljše. Naj omenim še to da pribl. že dva tedna na tešče popijem 8dcl hladne vode in 2-2,5 dcl Donata!
Ali moram nujno k zdravniku ali si lahko s čim sam pomagam? Ali gre za kakšno hudo bolezen? Zelo me je strah, da je z mano kaj narobe?
Za informacijo. Počutim se o.k., trenutno sem pod stresom, včasih me daje malce mrzlica, imam strah pred hudimi boleznimi, hodim na psihoterapije, GERB, jemal sem Controloc, ki mi je pomagal, zdaj ga že od 6.4. ne jem več in me ponovno muči zgaga ob teku, tako, da si lajšam z Rupurutom, v tem letu sem opravil UZ trebuha (marec), UZ vratu (marec), RTG pljuč (februar), popolno krvno sliko(januar), in vse je brez problema, razen nekaj malega preveč holesterola, teža je normalna. Star sem 30 let (april), s športom se ukvarjam skoraj vsak dan, predvsem s tekom 10-15km na dan, v takem tempu že skoraj kakega pol leta. Zadnje pol leta se prehranjujem zadovoljivo, vsaj 3-4 krat na dan, prej 2x na dan.
Alkohol pijem občasno največkrat 1x na teden, februarja sem prenehal kaditi.

Prosim za nasvet in lepe praznike Vam želim.

Lep pozdrav

Spoštovani!

Še najbolj spomnija na to, da imate vneto želodčno sluznico, ali celo rano na želodcu, iz katere rahlo krvavite. Železo obarva blato, več kisline in pospešena prebava povzročajo slabše prebavljeno hrano, ki potem plava na vodi.

Če še niste šli, pojdite k zdravniku po zdravila proti želodčni kislini, in če se stanje v dveh tednih ne izboljša vsaj za polovico, bo potrebno razmisliti o ev. gastroksopiji.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

New Report

Close