Najdi forum

izliv vode-zavarovanje

V soboto zjutraj sem stopila v vodo sredi kuhinje. Izlitje vode iz novega pomivalnega stroja. Sreča, da imamo zavarovano. Namesto rožic pri nas doma cveti laminat. Kakšne so vaše izkušnje? V kakšni višini krije stroške zavarovalnica, na kaj je potrebno paziti. Ali pride v poštev pogajanje pri cenilcih najbolj znane zavarovalnice? Mislim si, da bodo škodo spravili na minimum. Kako naj zamenjam samo 1m laminata sredi kuhinje. Kar lasje mi gredo pokonci.

V kolikem času se dobi povrnjena škoda?

Zadevo takoj prijavi, da ti cenilec oceni. Mislim, da v takem primeru lahko napiše zapisnik tudi zavarovalni zastopnik. Škodo dobiš hitro povrnjeno oz. ko boš imela ocenjeno ti kar zamenjaj pa potem uveljavljaj račun.
Upam, da imaš zavarovan izliv vode.

Sam teh izkušen na srečo še nimam, vendar ti svetujem, da takoj poklilčeš svojega zavarovalniškega agenta. Veliko je odvisno od njega, vsaj tako je meni povedal moj agent.

Tudi pri meni je pred časom prišlo do izliva vode v kuhinji, ko me ni bilo doma, a sem na srečo uspel odpraviti posledice in je čas pokazal, da je pod po čudežu preživel in je bilo vse OK. Vseeno sem se takrat pozanimal pri svojem agentu, kaj storiti (stanovanje je zavaravovano pri Z. Triglav, med drugim posebej tudi proti
izlivu vode). Agent mi je svetoval, naj pokličem cenilce nepremičninskih škod te Zavarovalnice. Tam so mi svetovali, naj počakam kakih 10 dni, če bo dvignilo pod v kuhinji in jih pokličem potem ponovno (to se na srečo ni zgodilo). Če bi škoda bila, bi nekdo prišel, zadevo poslikal in naredil zapisnik.

Kolikor sem slišal, je izliv vode eden izmed nesrečnih dogodkov, pri katerem cenilci še najmanj komplicirajo.

Škodo mora videti in oceniti cenilec, plačano dobiš le uničeno.Kar je celo,,je celo.

Ja, in cenilec ti za poškodovan oceni pod, ki že pokonci stoji. Jao, bitke z zavorovalničarji…

Takole.Ker sem jaz zav.agent pri ZM , vam lahko svetujem sledeče:
Takoj obvesti svojega agenta (če ga imaš) ,on ti dostavi obrazec na katerega podrobno opišeš kaj se je zgodilo in kje je vse škodain se z njim dogovoriš kaj napisati in reči cenilcu.!!!!!!!!Da bo škoda res vidna počakaj z oddajo obrazca en teden.Pri vodi je tako ,da preglej ,kaj vse je ta naredila: napihnjen parket(potrkaj po vsaki ploščici),ker tako bo naredil tudi cenilec,ker se lepo sliši kje je parket dvignjen.Odmakni vse lajšte in poglej spodaj .
Skratka,ko čez kake tri dni po prijavi cenilec pride,se ne daj omajati ..češ da ni hudo..bla bla,in vztrajaj ,da je to in to zanič..
Tudi ko ti denar nakažejo ,lahko še vedno odkloniš znesek in se pritožiš.
Tako.Upam da je zadosti info.
Če želi še kdo kaj ,pa z vprašanji na dan.

Ja, Meta, mene pa zanima, ce imate trenutno pri ZMB v ponudbi kak ugoden paket za zavarovanje stanovanja – saj ves, cim bolj kompletno za cim ugodnejso ceno. Mi lahko prosim poves, kaj je zagotovo potrebno zavarovati in kaj je odvec.

Če živiš v bloku ,in imate blok zavarovan ,je potrebno zavarovati samo opremo stanovanja. To je vse kar je notri, razen stvari velikih vrednosti katere je potrebno dodatno napisati .( umetnine,zlato….)
Normalno je nekako takole: vzameš nadstandard paket ,kjer imaš zavarovane vse škode (da ni potem problema ,da česa ni zavarovanega ,ko pride do škodnega dogodka) : voda,steklo,vrata,omare….skratka vse druge trenutne poškodbe.
Dodatno pa se glede na zadnje izkušnje s potresi (primorska) vzame še zavarovanje potresa,ki ni taka vrednost.(okoli 3000 sit letno),ni pa nujno.
Tako pride recimo za 70 m2 skupaj okoli 18000 sit letno.

V primeru hiše pa je potrebno zavarovati poleg opreme tudi zidove.Izračun je malo bolj kompliciran.Cena je odvisna od velikosti ,starosti hiše ..

Cene so res približno take – za okoli 20.000 – morda nekoliko več – imaš zavarovano skoraj vse. Relativno nizka vsota, če upoštevamo vrednost stanovanja oz. primerjavo z zavarovalnino za npr. avtomobile.

Pa še nekaj – mimogrede – česar morda kdo ne ve – zavarovalniški agenti pa ne obešajo na velik zvon, razen če jih direktno ne vprašaš – v primeru uničenja stanovanja (požar, uničujoč potres itd.) dobi zavarovanec povrnjeno gradbeno in ne tržno vrednost stanovanja (razlika med obema je lahko zelooo velika, sploh če je stanovanje npr. v Ljubljani).

Meta, imam prav ?

Vem, da je tudi zavarovanje stanovanja strošek, ki se marsikomu zdi odveč, ampak pomislite, da pride do škode. Osebno raje plačam 10.000 več pa imam vse zavarovano, kot pa da šparam in potem, ki pride do nečesa, preklinjam zakaj pa tega nisem. Torej Teja mislim, da ne bi smela šparati pri teh stvareh.

Tudi pri nas smo imeli to smolo s pomivalnim strojem. Sicer ne bi natancno vedela, kaj vse imamo v hisi zavarovano, a k nam je prisel (po posvetu z agentom) cenilec, vse lepo poslikal, popisal, potem nam je pa zavarovalnica vrnila denar za nastalo skodo: za laminate (enake, kot so bili prej seveda), za delo za polaganje laminatov in za vse okrasne letvice na kuhinji, ki jih je voda unicila. Kar se pa tice tistega kvadr. metra sredi kuhinje, pa je najbolje, da cenilcu razlozis, da bo moral gospod, ki ti bo parket/laminate znova polagal, zaceti na drugem koncu se pravi, da ti morajo povrniti denar za delo za polaganje celotnega parketa (kolikor ga je pac treba odstraniti in na novo poloziti). Mislim pa, da za sam parket dobis povrnjeno le za tisti kvadr.meter.

Povrnjeno dobiš toliko kolikor se znajdeš!

Načeloma se strinjam s tabo, Tamara. Vendar se mi zdi, da včasih iz nevednosti po nepotrebnem razmetujem z denarjem. Če mi Meta ne bi razložila, da zadostuje, če imamo zavarovan blok (seveda ga imamo), bi stanovanje (še enkrat) zavarovala (na kar me seveda pri zavarovalnici ne bi opozorili), pa zaradi tega v primeru škode verjetno ne bi dobila nič več.
Pa še prošnja za nasvet. Pri svaku je prišlo ob odjugi oz. taljenju snega (ledu) s strehe (na lastni hiši) do izlitja vode v stanovanje – po steni. Zadeva ni bila ravno nedolžna, saj je “lilo” nekaj dni in jim povzročilo poplavo, da o steni ne govorim. Neprijetnosti je povzročil pod streho nakopičen led, ki je pridvignil strešnik, zato se je vsa voda s te strani strehe stekala v notranjost hiše. Svak je prijavil škodo zavarovalnici, pa so zavrnili povračilo, češ da je kriv sam, in da je dogodek rezultat malomarnosti (verjetno pri gradnji?) in slabega vzdrževanja, kar ne drži. Torej ne dobi niti ficka po vseh letih plačevanja zavarovalnici. Kaj lahko stori? Ima pri pritožbi kaj možnosti?

Jaz bi ti priporočil, da si dobiš dobrega agenta in sodelujež z njim, saj ti v podobnih težavah veliko pomaga.

Težko kaj reći na pamet.Je pa res ,da ima zav.določena pravila ,ki so precej ohlapna in se je potrebno prej pozanimati,kaj je TREBA REči-KAJ JE VZROK ŠKODNEGA DOGODKA.To ti pa lahko najbolje pomaga ravno agent.

Hvala, Meta, na katerem področju “ordiniraš”?

Na vseh.Za celo Slo.

New Report

Close