Izleti okoli Ljubljane
V vse smeri se najde kaj lepega. Mi smo danes iz Mengša iz sejma stare kmetijske tehnike (kup traktorjev, gasilska avta, kup starih avtomobilov, motorjev, videli osle, konje, vole, nam in otrokom full zanimivo, čeprav smo bili vse skupaj tam uro in pol). Drugače, če greš npr proti Gorenjski je veliko stvari: Bled, Bohinj, Bohinjska bistica-vodni park, Lesce- jadralna padala, Brnik- letališče, (meni je v Lescah bolj fino, ker je dosti trave, pa ni takega hrumenja kot na Brniku in drena), Šobec, Preddvor,V bohinju se lahko voziš z ladjo, čistio zraven Bohinja imajo konjičke za otroke za jahat,( mislim, d a je ranč Mrcina), Zbiljsko jezero ( full labodov – otroci jih obožujejo- le star kruh primesite, zelo mi je všeč, pa še ni tako daleč na Šobcu, zelo urejeno, lepo, trava, igrišče, veliko za sprehajat, kolesarit,…
Tole mi je padlo na pamet zdaj v tem trenutku, verjetnp pa je še kup fajn placov le v tej smeri. Se pa priporočam za ideje za druge lokacije in po drugih koncih Slovenije.
torrej, za okolico imaš kar nekaj postojank, standardna je pač šmarna gora (če otroka še nosiš), rašica, izletek na mengeško kočo, sprehod od tivolija do mosteca, pohod po urhu ali z urha na orle (tam imaš potem piknik na travniku), potem imaš še toško čelo, katarino, staro planino pri vrhniki, zelo lepo je na veliki planini, pa ni daleč, polževo na dolenjskem koncu, pa turjak, no pa še kaj se najde….