Najdi forum

Ker se kaže še kar lepo vreme čez vikend me že močno mika, da bi odšla na kak enodnevni izlet.Ima kdo mogoče kakšno idejo? Zanima me predvsem V Slovenija.

LP!

Titka

Izlet po prečudoviti Vipavski dolini. Le to prej preveri, da ne piha premočna burja.
Ogledaš si lahko grad Zemono, Vipavski križ, Ajdovščino, Sežano in sobo Kosovela, Tomaj in Kosovelov grob, Štanjel, kakšno zidanico in klet, spotoma nazaj pa si greste pogledati še Mrtvaški ples.

Potem lahko naredite izlet po Dolenski – Kostanjevica in forma vive, Novo mesto, na koncu pa se greste kopat v Čatežke toplice. Tam prespite naslednji dan pa si ogledate grad (pa se ne morem spomniti, kako se imenuje) malo naprej od Čateža, potem greste lahko v Kumrovec (je tako doteran, da ne boš verjela), se zapeljete v Zagreb…..

Tudi Gorenjska je prečudovita. Lahko si ogledate Kranjsko goro z okolico – sprehodi na kvadrat. Mogoče Poljanska dolina ali pa Sevška dolina in x-mnogo kmečkih turizmov, stara Škofja Loka in kosilo V Kašči.

Žal štajerske bolj malo poznam in jo bomo morali tudi mi še malo raziskati.

Ker je glih valentinovo – v Oni je bil omenjen Gradec Trebnje (Slov. Konjice), imajo v nedeljo neko razstavo ljubezenskih verzov, pa še nekaj je pisalo pa sem pozabila… si lahko malo ogledaš tudi na njihovih spletnih straneh.

Aja, pa v sosednjem kraju (ozir. vasi) je Žička kartuzija – tudi baje vredno ogleda.
Pa tudi lahko greš še na Boč pogledat, z avtom se lahko zapelješ do koče. Zavije se pa iz Poljčan gor.

Lp
lona

Z ženo greva v nedeljo kolesarit na obalo!

Živjo, ker sem en mal turističnega vodiča po Pivškem, vam lahko predlagam prijetno druženje v našem koncu. Odvisno, kaj vas zanima: utrdbe 2.svetovne vojne, grad Ravne, Košanska dolina-dežela dveh obrazov, dolina reke Reke (mlini, žage) Brkini, turistična vas Narin, bistri potočki, polni rakov, kulturni spomeniki na pivškem. Pokličeš lahko na 05-7530-288, če vas bo več bo zelo zanimivo. Upam, da se slišimo.

New Report

Close