izkušnje z vozičkom Hauck Jeep
Ja, tole me je malo šokiralo, pa ne vem ali je samo malo pretirano, igrano ali je res tako.
Sicer pa – resnici na ljubo – na našem prvem sprehodu z novorojenčkom s Peg Perego Pramette smo doživeli ravno tako neljubo nesrečo – lupinica se je odpela in se zvrnila skupaj z novorojenčkom na tla. Na srečo je bil ročaj lupinice dvignjen, tako da smo ga zadnji trenutek ujeli.
Zato je naš quinny parkiran v garaži in okoli se vozimo z vozičkom na 4 kolesa.
Je pa takih filmčkov več na internetu in dejansko so VSI 3 kolesniki sicer veliko bolj vodljivi ampak, če težo daš na prvo kolo se zvrne. Quinny ima prvo kolo sicer dvojno ampak se ravno tako prevrne.
Sevede se ne prevrne tako enostavno kot so to prikazali na tem filmčku. Se pa lahko in se moraš pri takih obremenitvah potem obračat v rikverc.
No pa sej je logično. Karjola ima eno kolo in če je ne držiš močno se zvrne:)))
Jaz da imam večji avto bi kupila voziček na velika koleščka….ampak 4 velika 🙂
Kar zmrazi me, ko se spomnim na eno ubogo mamico, ki je v našem mestu čakala na zeleno luč pri prehodu za pešce in medtem je imela prednje kolo trikolesnega vozička na cesti. Kar naenkrat ji je ročaj nekako ušel iz rok in voziček se je prevrnil naprej naokoli, na cesto, na srečo je mimovozeči avto pravočasno zavil…
Na srečo ni bilo otroku nič, samo jokal je. Mislim, da mi še nikoli ni tako odleglo, ko sem zaslišala otroka jokat.
Saj vem, nesreče se dogajajo, verjetno imajo proizvajalci tudi zanesljive teste, da so taki vozički varni – upam! Ampak zdaj vsakič, ko vozim tak voziček od kake prijateljice, tako trdno držim za ročaj, da imam čisto bele členke…