Najdi forum

Izkušnje s tem antidepresivom

Dežurni zdravnik mi je zaradi psihičnih težav predpisal jemanje Paroxata vsak večer eno tableto. Zdravilo jemljem že dva tedna in mi še nič ne pomaga. Stranskih učinkov sicer ni, se mi pa še vedno tresejo roke kot pred jemanjem Paroxata. Ima kdo izkušnje z onenjenim zdravilom? Ker si bom moral poiskat svojega psihiatra, me zanima koga mi priporočate? Da si vzame čas za pogovor, da da kak nasvet itd. Vsem iskrena hvala!

saj pa ti piše v navodilih in tudi na splošno je tako, da antidepresici rabijo cajt, tudi do nekajmesecev preden začnejo redno delovati oz začneš čutiti efekt. piše tudi, četudi se že bolje počutiš, ga je treba dalj časa jemati. in piše tudi, če se ti zdi premali ali prevelik odmerek, to povej svojemu zdraviku.
torej najprej počakaj še kakšna 2 meseca in potem stopi do drja in povej, da ne delčuje, če res ne bo delovalo.
malomarno semi zdi, če ti to dr. ni povedal, da antidepresivi potrebujejo čas. saj ni kot aspirin ki ti takoj pomaga pri glavobolu.
odvisno pa je tudi koliko mg jemlješ. piše tudi to, da lahko vzameš 20-50 mg, zlasti starejši potrebujejo višje doze.

h kateremu psihiatru pa ti verjetno ni vseeno, ker odvisno kje stanujše mar ne? ali pa si voljan iti z enega konca slo v drugi konec? torej najprej povej od kje si doma oz. v katerem kraju iščeš psihiatra-sicer jih je ogromno, pa malo poguglaj. računaj še to, da smo v takem obdobju, ko ni priporočljivo iti v drugo občino, torej bi ti bilo bolje, da ga imaš v svoi občini.

drugič pa beri navodila.

srečno

ps: v navodlih piše,da se vzame zjutraj. tebi pa dr. rekel zvečer? posvetuj se oz. se posvetuj glede tega z drugimi zdravniki ali farmacevtom.

New Report

Close