Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Hormonske motnje Izkušnje pri menjavi zdravil: Euthyrox namesto Eltroxina ali Vobenola

Izkušnje pri menjavi zdravil: Euthyrox namesto Eltroxina ali Vobenola

Pozdravljeni,

prosim vas, da mi pomagate s svojimi izkušnjami. Lani sem že poizkusila z menjavo Eltroxina z Euthyroxom in imela sem občutek, da za enak učinek potrebujem malce več Euthyroxa (npr. namesto ene tabletke Eltroxina 50 več kot eno tabletko Euthyroxa 50 na dan). Žal nisem šla na testiranje, da bi se v to prepričala, raje sem še naprej uporabljala Eltroxin v kombinaciji z naravnimi ščitničnimi hormoni. Ravno sem z antimikoti pobijala glive in nisem želela imeti še težav z doziranjem tiroksina. Ste pravilno doziranje po menjavi preverili s testom? Ameriški endokrinologi ga namreč priporočajo, ker različni dodatki lahko vplivajo na absorpcijo aktivne učinkovine.

Glede na to, da ameriških tablet ne morem več dobiti, si moram zdaj pomagati s 100 ug sintetičnega tiroksina. Po treh tednih dveh tabletk Eltroxina 50 na dan me že pošteno boli želodec in bojim se, da bom morala začeti uporabljati Euthyrox 100, da zmanjšam njegovo obremenitev. Skrbi me, da si bom nakopala še več težav, kot jih že imam. S 50 ug Eltroksina in 45 mg Armourja na dan() sem spala vsaj 5 ur na noč, vedno pogosteje tudi neprekinjeno, želodec me ni bolel niti če sem jedla čebulo ali papriko. Odkar jemljem 100 ug Eltroxina dnevno imam vedno več trzljajev po mišicah (zdaj so že bolj krči), spet hladne roke in noge, vedno manj spim, po treh tednih že največ 3 ure na noč in še to slabo.

Upam, da boste opisali svoje izkušnje, tako pozitivne kot negativne. Kljub temu, da mi je pomembna menjava Eltroxin – Euthyrox, prosim za mnenje tudi tiste, ki ste z Euthyroxom menjali Vobenol. Jaz namreč med Vobenolom in Eltroxinom nisem čutila nobene razlike. Karkoli bo pomagalo. Najlepša hvala.

Srečno,

Alenka

Spoštovani!

Pri zamenjavi preparatov L-tiroksina med seboj (Eltroxin za Euthyrox, Vobenol za Euthyrox…) je najbolje ustreznost odmerka potrditi z določitvijo TSH.

Lep pozdrav!

************************** Asis.dr. Edvard Pirnat, dr. med., spec. internist - tirolog

New Report

Close