Izkušnje Gotska
Ne bi na dolgo in široko razlagali, zato postavljava konkretno vprašanje: kako ste zadovoljni z obravnavo otrok s posebnimi potrebami na Svetovalnem centru v Ljubljani na Gotski ulici?
Motnje pozornosti so se pojavile takoj v prvem razredu. Opažamo nemir, pri nalogah se težko zbere, izredno slabo piše in bere, čeprav veliko vadimo. V letošnjem letu ni minil dan, da ne bi vadili vsaj pol ure dnevno + delali domače naloge in še vse kar je ostalega za šolo. Hvala bogu, da imam delo doma (ki zaradi tega jasno trpi!) saj drugače ne vem, kaj bi bilo z njim. Na vseh ostalih področjih ima lepe rezultate, tudi učiteljica ga ima za izredno inteligentnega, na omenjenem področju pa ne napredujemo.
Z omenjenim centrom sodelujemo že od vsega začetka, zdaj je tega 3 leta. Konkretnih rezultatov ni, komunikacije s šolo še niso vzpostavili, zato se sprašujemo, ali ima vse skupaj sploh smisel. V 4. razredu bo sin začel dobivati ocene, zato že zdaj iščeva dodatno pomoč. Lahko tudi plačljivo, samo, da bomo imeli občutek, da se premika. Karkoli?
moj sin ima isto diagnozo. dobil jo je na gotski. imeli smo sestanek s šolo, kjer so jim povedali za diagnozo in to je bilo to. sinu so predpisali zdravila, ker “brez njih ne bo šlo” pa gre. ker niso imeli časa zanj, je k njim nehal hodit. (v bistvu sva bila tam samo na diagnostiki). potem sva začela obiskovat dr. Radetiča. Pri njemu plačuješ (20€/ura), vendar je strokovnjak. šel je tudi na šolo, govoril z učiteljico. vedno se ga lahko pokliče oz. mu pošljem e mail, (ali učiteljica) ko ne vem(o) kako naprej.
postopek za usmerjanje sta začela?
Gotska je postala poden, ali ap je že vedno bila, ne vem. Ne poznam družine, ki bi bila pri njih zadovoljna in za katero bi res kaj konkretnega naredili. Njihov sistem je obupen in služi samo temu, da imajo oni kaj počet, ne pa, da se komu res pomaga. Poskusite raje bodisi na Metelkovi, PK, Zavodu Aleksandra, veliko pohval je tudi na račun Zagova za gluhe
Branje in pisanje nima ravno veliko opraviti s samo motnjo, morda ima otrok tudi disleksijo??
Mi smo zaradi ežav z govorom in sluhom vodeni na ZGN. Nudijo kompletno obravnavo otroka, od pedopsihiatra, kliničnega psihologa, logopeda, speceialnega pedagoga, delovne terapije, ki precej vpliva tudi na pisanje oz. grafomotoriko, samo pisanje pa vadi otrok v šoli, na osnovi odločbe- Naše izkušnje z ZGN so odlične, Radetića osebno ne poznam, ga pa pohvali večina ljudi, ki ga obiskuje. Je pa njegov aerapija žal samoplačniška.
Naš se doma praktično ne uči sploh, kar napiše nalogo in to je to.
že nekaj let je minilo, kar so me iz šole napotili tja…
Na eni izmed ljubljanskih šol so hoteli dokazati, da je otrok moten, da potrebuje zdravila proti hiperaktivnosti…
kaj vse so govorile.. učiteljice .otrok pa ni potreboval ničesar. Sem poslušala šolo, sem šla na Gotsko..Dovolila sem sodelovanje s šolo, da ne bi mislili. da kaj prikrivam….Vpričo mene je čvekala s šolo z bolj dvoumnimi pripombami…Prva me je poslala k drugi strokovnjakinji…..ta pa me je napadla , kakšen je otrok…. Otrok je imel 9 let, vstal je in me potegnil za roko, da greva domov. Ko je videla, da je šla predaleč, se je umirila…bila sem do konca posveta, ob določenemu datumu pa me ni bilo več na razgovor, ker sem videla, da bi mi samo škodovali..
Otrok je uspešn končal osemletko, ko je odšel na dugo šolo,.,..končal sredjno šolo in univerzo….
brez zlobnic na osemletki in na Gotski…ta prekleti babji ego!!