Najdi forum

IZKUŠNJA!!!!!!!

Tina prosila bi vas,da mi svetujete kaj naj v mojem primeru naredim.Na zavodu sem prijavljena skoraj dve leti.Lansko leto sem zaprosila za pomoč jo prejemala 3 mesece,ter letos tri mesece.Vtem času(dveh let),sem tudi delala seveda na črno.Delodajalec mi je vseskozi obljubljal ,da me zaposli,in sem nekako v to verjela in vztrajala.Podpisano sva imela samo podjemno pogodbo (zaradi inšpekcije),nič pa prijavljeno na zavod.Malo pred tem,ko sem nehala delati me je delodajalec vpisal na zavod kot za usposabljane in sem podpisala zaposlitveni načrt.Ker pa je medtem prišlo do konflikta med nama delala sama nadomeščala šefico res delala in sedaj vas sprašujem za nasvet.Verjamem,da boste rekli,da sem tudi sama kriva,ker na zavodu nisem sporočila sprememb?In zakaj nisem poklicala delovne išpekcije?No še to ,ko mi je šefica pred časom predlagala,da me zaposli za 4 ure sem rekla ok.Nekaj časa je minilo in jo vprašam kdaj me zaposliš je rekla ne morem?Mislim,da je v tej državi premalo pregleda inšpekcij nad delodajalci.Ko prideš na zavod pa znajo samo reči mladi nočejo delati ni res.Važno je tudi kaj dela delodajalec?????lp

Pozdravljeni!

Vsekakor se strinjam, da je preveč odkritih zgodb s strani medijev kot pa inšpekcije. In še potem se ničesar ne naredi – bom kar nehala, da ne dobim spet žolča!

Skratka, vaša osnovna napaka je, da kar ni pisno, se ne more dokazovati in ostane samo vaša beseda proti delodajalcu, in še ta ima navadno min. 2 priči, pa ste v zosu še globlje.

Skratka, tukaj se ne da več kaj rešiti, za v bodoče, pa, VSE PISNO! Dandanes ni več nikomur za zaupati, na žalost.

POZIVAM ostale, ki imajo izkušnje ali predloge, kaj bi naš uporabnik kolo1 še lahko storil!

Lep pozdrav! Tina * * * mislimo pozitivno, delajmo pozitivno, rešujmo težave pozitivno in živimo pozitivno naravnani * * * **************************************************************************************************************************************************** Legenda: DSP=denarna socialna pomoč, IDSP=izredna den. soc. pom., EBO=evidenca brezposelnih oseb, ZRSZ=zavod rs za zaposlovanje, ZUP=zakon o splošnem upravnem postopku, ZSV=zakon o socialnem varstvu, OD=otroški dodatek, SD=starševski dodatek, SN=starševsko nadomestilo, CSD=center za socialno delo, MDDZS=ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve, MO=materialna ogroženost *****************************************************************************************************************************************************

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close