Najdi forum

izgubljena v življenju

živjo!

Lepo bi vas prosila,če bi mi lahko nekako pomagali razrešiti težave. V bistvu še sama ne vem za kaj gre ali je depresija, socialna fobija.No, lahko le rečem, da ne vem več, zakaj živim. Dnevi so mi monotoni, težko navezujem stike z ljudmi in sploh ne znam komunicirati-ne vem kaj bi se pogovarjala.Tako cele dneve le razmišljam, da moram nekaj ukrenit, nimam nobenih konjičkov,nobenih zanimanj, hkrati pa sem tudi nimam volje za nobeno stvar.V meni ni nič več energije, nič več življenja.V bistvu sploh ne vem, kdo sem.Res je, da sem večino časa vedno posvečala šoli(sedaj se mi še to več ne ljubi pa tudi ugotovila sem, da šola ni vse).Nikoli še tudi nisem imela fanta, v bistvu si tega sploh ne predstavljam in sem tako pri takih temah samo poslušalec.Prosim pomagajte mi zaučutiti sonce življenja.

Za odgovor se vam že vnaprej zahvaljujem.Lepo se imejte.

Draga Lili!

Ko sem prebirala vaše pismo, sem se spomnila na vlogo prijateljev v našem življenju. Kar potrebujete so dolgi pogovori v katerih boste lahko ugotovili kaj vas zanima, kje ste dobri in nadarjeni. Pogovarjate se lahko s prijatelji, s starši, sošolci, s strokovnajkom, …. Mislim, da je najboljše če se pogovarjate s prijateljem. Če vseh naštetih trenutno nimate na voljo, se lahko tega lotite sami. Vsak dan si pišite dnevnik in si zadajte nalogo da ugotovite kaj vas zanima. V mesecu dni bi morali priti do nekih zaključkov, kjer bi bili razvidni vaši interesi. Potem boste naredili korak naprej in začeli planirati kako boste interese razvijali.

Bo šlo?

Lep pozdrav, Barbara

Draga Lili,

Za rešitev vaše monotonosti je potrebno narediti NAČRT. Potem bo izginila tudi depresija, ki iz vas izsesava energijo. Najprej pomislite, česa si v življenju želite. Kaj so stvari, ki ba vas osrečile? To so ponavadi zelo kompleksne stvari, kot so zvesti prijatelji, zanimivi in dovolj pomembni hobiji, izpolnjujoča zveza, uspeh v šoli itd. In če smo realni se zavedamo, da se take stvari ne morejo realizirati z enim zamahom čarobne palčke, zato je potrebno tudi čas med njimi zapolniti z radostjo oz. ustvariti pogoje zanje. Za začetek je zelo pomembno, da se naučite uživati v drobnih stvareh. Imejte se radi, razvajajte se, posvetite si čas. Če se sami ne boste razvajali in delali s sabo lepo, potem tudi drugi ne bodo pomislili, da ste tega vredni. Pripravite si mehurčkasto kopel ob svečah, namažite se z dišečim mlekom za telo, nalakirajte si nohte na nogah, pojdite na obhod trgovin z oblačili, kupite si revijo, dekorirajte oz. na novo uredite svojo sobo, prinesite si cvet, pojdite v knjižnjico po kakšno nenavadno knjigo, podajte se na sprehod vpijati sončno vreme, pojdite smučat… Klepetajte po internetu. Seveda na internetu mrgoli ljudi vseh vrst in je za pričakovati, da boste spoznali kup žab, preden boste spoznali kakšnega v redu sogovornika. Toda ne obupajte! Predvsem nikoli ne obupajte. Včasih imate lahko več mesecev nesrečno roko pri izbiri sogovornikov, toda to ne pomeni, da ne boste nikoli našli nekoga, ob klepatnju s katerim se vam bo na obrazu vedno znova risal nasmeh in ki bo morda postal vaš prijatelj v resničnem življenju. Razmislite, kam vse bi lahko šli. Kakšne otvoritve razstav so na primer lahko dobra ideja, vendar bi vam jih odsvetovala, če niste ravno izredno navdušeni nad umetnostjo in boste nanje šli prvenstveno z namenom navezovati stike. Tudi če ste sicer zelo komunikativni, vas namreč lahko pustijo ves večer brez enega samega sogovornika, še sploh če tam ne poznate prav nikogar, tako da se utegnete domov vračati s še bolj praznim občutkom, da vas nihče ni niti opazil. Bodite kreativni v idejah in si napišite seznam. Takšne majhne stvari bodo dvignile vaše razpoloženje in vam dale zagon za nekaj časa, toda če boste ostali pri tem, bo kmalu vse po starem. Morate si poiskati nove hobije in nove ljudi. Prerešetajte svojo dušo. Pomislite, kaj vas v življenju veseli. Je to umetnost, šport, psihologija, rastline… Za kaj mislite, da ste nadarjeni? Katere hobije oz. nagnenja ste imeli že kot otrok, pa ste jih nehote opustili? Potem pa si poskušajte najti temu ustrezne tečaje, krožke oz. dejavnosti. Ne odlašajte tega v neskončnost. Izberite si nekaj kar bi vas res lahko veselilo in kar je v skladu z vašo naravo, ker boste le tako žareli kot oseba, ki si jo ljudje želijo spoznati. V nasprotnem boste le zapravljali čas in mučili sami sebe, poleg tega pa boste spoznali same nekompatibilne ljudi. Izbira kakšnih hudo zahtevnih ali tekmovalnih ni ravno priporočljiva, da vas ne bi morebiten neuspeh vrgel v še večjo depresijo. Izberite si kaj zabavnega in lahkotnega. In ne dajte se zavesti! Slikate, se učite francoščino itd. res lahko tudi doma, toda če boste večno zaprti v svoji sobi in ne boste šli med ljudi vam bo tudi to kmalu postalo nesmisleno, poleg tega pa ne boste spoznali nobenih novih ljudi. Odšteti 15.000 tolarjev morda res ni najbolj vabljiva stvar na svetu, toda to je nizka cena za osmišljenje vašega življenja. Boste videli, ko se boste začeli ukvarjati z eno novo dejavnostjo in ko boste pridobili enega novega prijatelja, boste postali drevešček luči, ki bo nase privlačil še več dobrih stvari in kmalu ne bo o vašem starem življenju ne duha ne sluha več. Za to pa je seveda treba nekaj narediti. Pot ni vedno lahka in hitra, toda vse dobre stvari stvari pridejo k tistim, ki so potrpežljivi.

Veliko sreče in lep pozdrav!

Nisi edina,ki se to sprašuje.Tudi jaz večkrat ne vem,zakaj živim.Večkrat sem se vprašal ali se sploh splača živeti.

Ne bi rekel,da je to neka fobija,ampak bolj neko nezadovoljstvo nad sabo.
Mislim,da imaš veliko želja,vendar ne vidiš možnosti,kako jih uresničiti.

Do zdaj si imela šolo,ki ti je pomenila nek smisel.Zdaj opažaš,da je treba iti naprej in ne veš kako,predvsem pa ne veš ,zakaj.

Najlažje bi bilo,če bi imela prijatelja,saj bi to rešilo tvojo depresijo in nezadovoljstvo.
Da imaš nekoga,da imaš nek razlog,zakaj živiš.
Predvsem pa,da imaš nekoga rad in ko imaš nekoga rad,si želiš da to večno traja.

Bo pa treba tudi nekaj za to narediti.Poišči ljudi,ki bodo te sposobni razumeti in bodo ti v oporo.

Zanima me,kaj bi rada počela v življenju ?
Sigurno si kdaj imela ali pa še imaš sanje o svoji prihodnosti.

živjo!
Če po pravici povem,še sama ne vem kaj. Pri vsaki stvari, ki se je lotim, slej ko prej omagam.Zdi se mi, kot da mi ne bo nič uspelo in da je brezsmiselno sploh poskušat.Čeprav imam določene želje, npr. da končam fakulteto, se naučim igrat kitaro, ustvarim družino…Moj največji cilj pa je, da ustvarim notranje zadovoljstvo.Želela bi začutiti nek smisel, zadovoljstvo ob neki stvari ali osebi, vendar me trenutki otopelosti, ki pa so vse bolj pogosti, vse bolj morijo.Drugače imam prijatelje, vendar ne morem neprestano izkazovati te svoje depresije.Res ne vem, kaj naj storim.Kako pa ti rešuješ svoje težave?Ti uspeva?

lep pozdrav!

Lili !

Praviš,da je tvoj največji cilj ,da si ustvariš notranje zadovoljstvo.
Ti verjamem,saj je to,da si zadovoljen sam s sabo,pogoj,da si zadovoljen z življenjem in drugimi ljudmi.
Kako to ustvariti ?
Enostavno tako,da sprejmeš sebe,se imaš rada in živiš v tem trenutku.Torej,da nisi navezana na neko preteklost ali prepričanje,ki te omejuje in te dela nezadovoljno.Saj praviš,kot ,da se ti zdi,da ti ne bo nič uspelo,vendar to ni nič drugega,kot neko prepričanje,ki ti onemogoča,da bi bila zadovoljna in da bi lahko rasla.
Saj,če se sprejmeš in živiš za ta trenutek,je nemogoče biti nezadovoljen.
Nezadovoljstvo pride od tega,ker nočemo sprejeti realnosti in nekih pravil,ki veljajo v tem svetu.
Če sem sam nezadovoljen,se najprej vprašam,kaj je tisto,kar me dela nezadovoljnega in ko vem,potem tudi nekaj storim zato,da vzrok odstranim.
Seveda je večkrat tako,da mi neka stvar ne uspe,vendar,namesto,da bi obupaval,se poglobim v stvar in ugotovim zakaj mi ni uspelo in kaj moram pri sebi spremeniti,da mi drugič bo uspelo.
Torej treba je biti pripravljen se učiti in se spremeniti.
Spoznal sem,da je jamrati,depresirati in se smiliti samemu sebi,brezveze,ker od tega nimam nobene koristi.Pač si rečem,kar je bilo je bilo.
Seveda pa rabiš tudi močno osebnost in samozavest.
To pa si zgradiš ravno s tem,da se ozaveščaš in živiš ustvarjalno.Torej,da se s težavami soočim in jih poskušam razumeti.
Tako postajam vedno bolj močna in samozavestna osebnost,saj se tako vedno bolj zavedam samega sebe.
Čakat,da mi bo nekdo drug dal modrost,je iluzija.

Imam občutek,kot,da odrešitev za svojo depresijo iščeš izven sebe in misliš,da bodo te želje naredile zadovoljno.Vendar je to nemogoče,zato pa si že obupana.
Želje so le,kot neko kratkotrajno zadovoljstvo,ta prave sreče pa nam ne morejo nuditi.Takšno življenje zahteva tudi veliko energije,zato pa prihaja do depresij.
Jaz sem pepričan,da veš,kaj je tisto,za kar misliš,da bi te naredilo zadovoljno,vendar,kot pravim,ne išči potrditve za svojo zadovoljstvo izven sebe,saj ne boš nikoli zadovoljna.
Sprejmi se in se imej rada,pa boš zadovoljna,ne glede na to,kakšni bodo drugi okrog tebe.In ko boš sprejela sebe,bo se spremenil tudi svet,kakršnega zdaj doživljaš.Pa tudi drugačne ljudi boš privlačila,saj je zunanji svet le odraz tvojega notranjega.
Ko v sebi nosiš mir in ljubezen,potem je samo dovolj,da se prepustiš in zaupaš v življenje in življenje ti bo ponudilo veliko prijetnih in zadovoljnih trenutkov.
Boš videla.Takšni so ti naravni zakoni in ko jih razumeš,potem si gospodar svoje usode in življenje postane,kot igra.
To govorim iz svojih izkušenj.

Hvala ti Comp, da si si vzel čas zame in za te vzpodbudne misli.
Veš, človek je včasih res preveč privezan na preteklost oz. na misli in želje za prihodnost.Tega se zavedam, vendar je težko v trenutko zapustiti misli in prepričanja, ki so pač del tebe.Lahko bi se pretvarjala, da ne razmišljam več tako, vendar čemu, če bi se vse nabiralo v moji podzavesti.Vem, da je pot do izboljšanja dolga in teževna, vendar potrebno je začeti. Vendar kako? Upam, da mi bo uspelo in da bom nekoč tudi v svoji zavesti imela prepričanja, ki si jih ti že dosegel.
Hvala še enkrat!

Lili !

Res nima smisla,da se pretvarjaš,saj problem lahko rešimo le,če ga izrazimo in ga tako ozavestimo.

Če te zanima kako,mi lahko pišeš na e-mail,bova že našla odgovore na tvoja vprašanja.
Saj,če obstaja problem,potem hkrati tudi že obstaja odgovor.

ŽIivjo Comp!

Ja lepo bi te prosila, če mi lahko pustiš svoj e-mail naslov.In še enkrat hvala za vse!

Lili !

Samo klikni na moj nick,pa bo 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close