Izgubljanje teže
Pozdravljeni.
Doma imamo 13 dni starega novorojenčka. Porodna 4160, odpusta 4010. Ob merjenju teže so bila prisotna nihanja, in sicer je patronažna prvi dan namerila 3900, potem naslednjič 4040, nato oa spet padec teže čez 3 dni na 3970.
Obiskali smo pediatra, in danes tudi dežurno pediatrijo (zaradi pospanosti) in pravijo da dobiva premalo mleka. Vitalne so bile ok, temparture nima, pregled b.p. Istat so mu naredili, ki kaže na premajhen vnos hrane.
Mleka dobiva v 24 urah 620- 700 ml, kombinirano moje mleko in formula. Torej spije 60-100 na obrok, 7-8x dnevno. Mojega mleka je prb 300-400 ml. Polulan redno, odvajal obilno. Občasno ga je treba s mlekom siliti.
Minimalno ima refluksa, izvajamo protirefluksne ukrepe in dajemo AR formulo. Ne poliva veliko, ob mojem mleku ali navadni formuli se slisi poziranje ko spi. Popoldan oz ponoči prisitni krči, ki jih kar prespi. Dajemu mu Wayo pa Oleovit.
Kaj je lahko vzrok izgubi/nepridobivanju teže? Je lahko vzadaj kakšen infekt/drugo stanje? Motena absorbcija?
Po Hippu AR je zelo obilno odvajal, bi bil lahko to vzrok? Ali je lahko vzrok v mojem mleku? Naj mu dajemo samo formulo?
Prosim za odgovre, sem čisto na tleh.. res se trudimo, da je vse tipitopi, nikoli ni prespal oz bil brez hrane 4 ure v kosu, ga budimo, silimo s hrano…
Lp
Dejstvo je, da prepogosto tehtanje (vsakodnevno) zabeleži tudi vsa nihanja in dela nepotrebne skrbi. Zafostuje tehtanje 1x tedensko, ki izniči ta dnevna nihanja. Razen v primeru, da izgublja težo, ne dobiva zadosti (kar pa po pisanju ni razlog, saj dobi primerne količine mleka).