Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Optika izguba vidnega polja

izguba vidnega polja

Spoštovani!

Imam 34 let in nosim leče že 14 let.Kratkovidna sem in imam astigmatizem.
Par let nazaj se mi je prvič pojavila izguba vidnega polja( npr. nisem videla desnega kota) na obeh očesih in to za pribl. 20 minut. To se mi je še enkrat ponovilo kmalu zatem in potem je bil mir. Po dveh letih se mi je spet ponovilo in sem šla do zdravnice, ki me je napotila na MRI glave ter dejala,da gre najverjetneje za oftalmično migreno, kar je preiskava tudi potrdila. Resda sem imela migrene ves ta čas ampak nisem vedela da je to bil vzrok mojih težav. Tudi blešči se mi včasih in nato skoraj vedno nastopi glavobol. Mene pa zanima ali je po vašem mnenju res vzrok samo migrena ali gre mogoče tudi za obolenje očes in ali lahko preiskava z MRI okrije tudi obolenja očes.
Lep pozdrav!

Očitno so problemi na vidni poti, lahko pa je tudi samo obolenje na ozadju očesa. Pojdite še na pregled ozadnja očesa, saj je lahko tudi tu vzrok za izgubo vidnega polja.

Lp.

Med tem časom sem bila pri okulistu, kateri mi je izmeril vid, očesni pritisk, ugotovil da se leče še vedno lepo prilagajajo očesu in rekel, da je vse O.K.
Omenila sem tudi problem z vidnim poljem vendar je rekel, da je to od migren in da če sem bila na magnetni resonanci, da se nimam kaj bati.Zakaj pa mi ni pregledal očesnega ozadja? Ali naj grem vseeno naza na pregled?

Mogoče kam drugam, po drugo mnenje.

Lp.

New Report

Close