izguba teže po porodu
Zanima me,koliko kg ste izgubile tiste,ki ste že rodile ,nekaj dni po porodu?
Kaj pa do prvega leta starosti otroka-je šlo s težavo dol,če npr. ne dojiš?
Jaz ne vem,če se smo jaz tako obremenjujem s temi kg in kakšna bom zgledala po porodu ali se tudi druge sekirate? Pridobila sem 8 kg do 26 tedna in kar naglo narašča…Koliko bi naj pridoivale na teden oz.mesec v zadnjih treh mesecih?
v prvi nosečnosti sem se zredila 7kg, ko sem prišla iz porodnišnice, sem imela svojo težo, vse je šlo dol. Potem pa tri tedne vsak teden 1kg dol, tko da če je malo več kg, se mi zdi da jih kar hitro lahko izgubiš.
zdaj, v drugo sem pridobila dobrih 8kg, pa sem že 1 dan čez rok, bomo vidli, kako bo s kilami. V drugo jih gre takoj baje malo manj dol:))
Se pa sigurno pozna, če dojiš, ker telo le porabi določeno število kalorij za proizvajanje mleka.
Prvič sem dojila le kaka 2 tedna in ko sem prišla iz porodnišnice, sem imela 5 kg viška, ki so mi ostali do 2. nosečnosti. Drugič sem, ko sem prišla iz porodnišnice, imela težo kot pred nosečnostjo, tistih 5kg, ki so mi ostali iz prve nosečnosti, pa sem izgubila čež pol leta, ko sem nehala dojiti. V tretje pa sem imela, ko sem prišla iz porodnišnice, kakih 8 kg viška, potem je šlo nekaj kil dol v nekaj dneh, po 2 mesecih pa sem dosegla normalno težo. Tudi tokrat dojim. V vsaki nosečnosti pa sem se zredila od 8 – 12 kg.
Joj, kako enim rata dobit tako malo kg? Srečnice.
Skratka, jaz sem si jih pač nabrala 24 (!), po prihodu domov -6 kg. Potem pa počasi, ampak ampak vztrajno kar dol. po 6 mesecih na svoji teži pred nosečnostjo. Dojila sem 7 mesecev, sigurno mi je pomagalo. Sicer pa pomaga k izgubi kg 25 urna skrb za malčka, zase, paretnerja, stanovanje,…. 😉
Moja prijeteljica z 19 kg plusa je dojila 2 tedna, nato flaška. po porodu je res izgubila 10 kg, nato pa so se ji nazaj naselili prejšni. In ima po 10 mesecih še isto kg, ki se jih ne more znebiti, pa samo pešači, ker avta nima…
Lp