Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca Izguba teže

Izguba teže

Pozdravljeni!!

Stara sem 22 let. V približno treh mesecih sem izgubila 8 kg. Saj ne, da se pritožujem … sem vesela da je tako. Samo po drugi strani me pa tudi skrbi, ker nisem imela nobene diete ali kaj podobnega. Jedla sem normalno … tako kot ponavadi. V bistvu se v teh mesecih ni nič spremenilo, kar se prehrane tiče. Ne vem v čem je lahko vzrok, da sem shujšala.

Pred šestimi meseci smo imeli na faxu sistematski pregled, in zdravnica mi je rekla, da se ji zdi, da imam povečano ščitnico. Napotila me je še k svoji osebni zdravnici, ki pa ni naredila ničesar … še pregledala me ni. Pa me je strah, da je ravno ščitnica vzrok, da sem shujšala.

Ne vem če bi šla ponovno k zdravnici, ker mi je všeč da sem shujšala … Ne vem kaj naj naredim. Kaj mi svetujete?

Hvala za odgovor,

Ayleen

Spoštovani!

Če ste imeli popolnoma enako prehrano kot prej, po drugi strani pa vam je pogosto vroče, potrebujete malo spanja, ste izrazito utrujeni, morda potlačenega razpoloženja, je potrebno resnično pogledati ščitnične hormone.
Samoplačniško jih lahko opravite v Adrialab na Parmovi ulici. Osebje v laboratoriju je zelo prijazno. Prej se po telefonu pzanimajte, ali se vam zdi cena sprejemljiva.

Lepo vas pozdravljam in srečno 2005.

Danica

Veš kaj, ti kar pojdi do osebne zdravnice in ti naj da napotnico za pregled hormonov na Polikliniki. Bo treba malo čakati, ne pa da se polni zasebna blagajna…predvidevam, da je tudi tvoja osebna zdravnica zasebnica…
Dobro opravi,
Primož.

Dragi Primož!

Le čevlje sodi naj kopitar!
Verjetno vam ni znano navodilo Oddelka za ščitniične bolezni, da mora napoten bolnik že s seboj prinesti izvide ravni ščitničnih hormonov. To mora opraviti v svojem zdravstvenom domu ali pri zasebniku. Lahko se zgodi, da izbrani zdravnik na podlagi kliničnega pregleda presodi, da ta preiskava ni potrebna; bolnik pa še vedno “živi v strahu” da vendarle ni nekaj narobe. Ponudbo, za pregled v zasebnem laboratoriju sem predlagala kot opcijo. Alyeen se lahko odloči drugače.

Lep pozdrav.

Danica Rotar Pavlič

New Report

Close