Najdi forum

Izguba službe in neuspešno iskanje

Stara sem 30 in zadnjih 5 let delam večinoma prekarna dela, se pravi dela za določen čas ali sezonska dela pri severnih sosedih, saj drugega dolgoročnega dela enostavno ne najdem. To me spravlja že v obup, saj ne čutim finančne varnosti. Vmes imam solidno plačana dela za mojo stopnjo (V.), a potem dam kar nekaj denarja za najem stanovanja, v kolikor pa se vozim od doma staršev, sem veliko dajala za tank, tudi po 400eur na mesec.
Žal ni vedno opcije, da se s kom voziš, pa tudi bojim se še kdaj voziti s kom, saj sem zaradi objestne vožnje druge osebe že imela večjo prometno nesrečo. Tako da se najraje vozim sama/max še z enim v službo, tudi do 40min sem se pripravljena voziti v eno smer, kar pa je več, pa je bilo že preveč (skoraj zaspala za volanom po popoldanski izmeni).

Kakorkoli, avto imam, sem mobilna, tekoče znam angleško, srednje tekoče tudi nemško, izkušnje imam večinoma v prodaji tekstila/spominkov, proizvodnji in čiščenju. Sem tudi komunikativna in vešča recepcijskih/administrativnih del, in čeprav imam tukaj najmanj izkušenj, se v tem zelo najdem.

Delala bi tudi v proizvodnji v pakiranju, izkušnje iz Avstrije že imam, a je to težko dobiti tukaj in tam, sploh v kakšnem Leku, kjer so poznanstva vse, v takih firmah pa tudi najraje vidijo, da si v enem podjetju delal vsaj nekaj let, do česar pa sama ne morem prit, ker imam vedno pogodbe za določen čas/zmanjšajo obseg dela in letijo tisti preko agencij prvi.

Vse kar sem omenila, že tako ni s področja na katerem sem se izšolala, saj tam, sploh zdaj v kriznem času po izbruhu korona virusa, ne bo možno najti zaposlitve, a mi je jasno, da je treba iskati širše.

Večino let sem delala za minimalno plačo v Sloveniji kot tudi Avstriji, in tudi v bodoče sem pripravljena sprejeti kakšno takšno delo, če gre za kaj od omenjenega zgoraj.
Več kot mesec dni doma si težko privoščim oz. si niti ne želim, saj sem že tako skoraj dva meseca doma.

Če kdo ve za kakršno koli delo, ki ustreza navedenemu in bi mi posredoval kontakt, bom zelo vesela. Če pridem tudi do razgovora in me zaposlijo, z veseljem plačam tudi kak simboličen znesek v znak zahvale.

Lep pozdrav vsem.

Lahko tudi po mailu: [email protected]

New Report

Close