izguba menstruacije !!
Pozdravljeni!
Moj problem je izguba menstruacije. Nisem je imela že 5 mesecev, kar me že zelo skrbi. Je pa to posledica prehitrega hujšanja.
Skrbi pa me to, da kljub temu da sem prenehala hujšati so mi šle kile še vedno dol.
Moram povedati da zadnje čase izredno veliko pojem, tudi sladkarij vendar se še vedno ne zredim.
Ali je že imela katera s tem izkušnje?
Kaj naj naredim??!!
Lepo prosim za pomoč.
Lep pozdrav!
Julija
tudi sama se s tem borim. menstruacija se mi je sicer povrnila sama od sebe v roku 4 mesecev, je pa res, da sedaj nekontrolirano hujšam, pa je od tega že 6 let. če dnevno spustim obrok, sem že za kilo lažja in za to kilo se potem zelo namatram,da jo dobim nazaj. že vsa ta leta moram disciplinirano jesti 5-6 krat na dan in več, kot sicer imam željo,da ohranim težo, ki jo imam. že stres ali nespanec mi pobereta kile. recept? povejte ga še meni.
Hvala lepa za odgovor.
Nikoli nisem imela težav s prenizko težo, vedno sem imela normalno.
Le sedaj ko sem začela hujšati, vendar tudi ko sem že nehala, mi je šlo kar dol. Menstruacijo sem imela vedno zelo redno in mi ni nikoli zaostala.
Sedaj pa jo že 5 mesecev nimam.
Si imela mogoče enake težave?
Lep pozdrav!
Julija
Spoštovani!
Telesna teža 50 kg ob višini 166 cm nekoliko nižja, vendar po priporočilih SZO idealna – index telesne mase 18. Za menstruacijo je pomembno, da je telesna teža stabilna, torej, da ne hujšate več.
Lep pozdrav!
Ne,ni več hujšala,pa bolj pridno je jedla,tako da je imela 5 kil več kot pa jih ima zdaj,ko normalno je.Takrat je bila res presuha,pa je trajalo nekaj časa.Če pa greš k zdravnici,ti da pa tablete in jo boš dobila nazaj.To je sploh boljša varianta,ker lahko drugače še kakšno osteoporozo fašeš,ali pa neplodnost.