Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Arhiv Zdravje Arhiv Zdravstvo izguba kilogramov

izguba kilogramov

mene pa zanima, za koliko ste izgubili kilograme pri sladkorni bolezni. sama ne opažam znakov sladkorne, me je pa zaskrbelo, ker sem shujšala v 3h mesecih za skoraj 2 kg, zadnje čase pa opažam pogosto občutek lakote (lahkože 1h po obroku).jem 4-5x na dan, velika sem 164, trenutno pa sem na 52,5kg (marca 54,2). druguh težav v zvezi s sladkorno nimam. ali bi lahko bila potencialna kandidatka za diabetes?

kaj ste vsi na dopustu? ni nikogar, ki bi mi lahko pomagal? namreč, tudi moja zdravnica je do nadaljnega na dopustu. sicer pa bi se prej rada prepričala, da ni nič posebnega (lahko samo psihičen izvor), da ne bom za nič čakala par ur v vrsti in jamrala nad občutkom lakote, medte, ko se drugi spopadaja s še hujšimi zadevami. lep dan

Pri znancih, ki imajo aparat za merjenje sl. ali v ambulanti si najprej izmeri krvni sladkor.

Če nimaš drugih simptomov: huda žeja, in posledično veliko lulanja, utrujenost, slabši vid, srbenje spolovila, počasno zaceljevanje ran, padanje teže, potem mislim, da nimaš sladkorne.

Tudi tvoja teža ni problematična glede na tvojo višino. Koliko pa si stara?

glede “prekomernega uživanja tekočine” nimam težav, saj še 2l na dan ne spijem. tako da tudi uriniram ne pogosto. ja teža je padla sama od sebe, ran nimam, spolovilo me ne srbi (imela sem okužbo nožnice pred 1 mesecem), glede vida pa nosim očala že 7 let, tako da se slabša dioptrija. drugega pa ne vem kaj reči. najbolj me skrbi, da bi še bolj shujšala, pa ne vem od česa. kaj pri sladkorni se vedno hujša? koliko časa? dokler ni postavljena diagnoza? stara pa sem 23 let.
lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close