Najdi forum

nikoli nisem imela podobnih tezav… sem iskrena oseba ki se raznim igralcem in hinavcem poskusam ognit pa mi to ne gre najbolje…
Prisla sem do zakljucka da so to vedno osebe ženskega spola in da so ljubosumne name. to niso samo moje ugotovitve, vendar tudi tistih v okolici.
Sedaj pa je to že preseglo vse meje. Ta oseba je posredno preko fantove družine povezana z mano.Od kar sem v tej družini, ki me je lepo sprejela je ona ljubosumna name in me hoče očrnit. že ko sem prišla je bila skregana z mojim fantom in je pljuvala po njem, dokler ni dedek cisto znorel in je rekel da je tega dovolj, da je on super fant. pa se je hinavsko stisnila k njemu ga objela in se opravicevala…Potem pa smo za krajsi cas prisli v kontakt. In sedaj tudi tega ni vec. Razen preko dedka in babice. In kaj vse si ni izmislila da bi naju s fantom ocrnila. Da ti slabo postane.
jaz pa se sprasujem kako naj se neham obremenjevat s tem. babi pravi da nas ima vse rada. Pa sem se sekirala kaj si babi misli in mi je rekla da sem zanjo cudovita zenska da si misli o meni isto kot prej. to mi pomeni najvec. Ampak zakaj nam potem babica se kar naprej govori kar ji govori ona in vcasih sploh ne ves vec komu verjame.

Torej kako naj babici razložim kako ona laže in kako naj ji povem da nočem tudi besede več slišat zanjo in še manj pa jo videt. In tito glavno kako naj neham razmisljat o tem in se obremenjevat, ker mi ne da miru. kako naj zadržim svojo energijo, ker jo imam sigurno kam bolj pametno usmerit???

Vem da bom srečala sigurno še koga ki mi bo hotel slabo in nasploh je veliko igralcev in hinavcev, pa ne vem kako naj odreagiram in kako usmerim svojo enerijo???

Zakaj pa se sploh serkiraš toliko zaradi mnenja drugih? Pa kako ti more veliko pomenit babičino mnenje o tebi, če pa je tvoje lastno mnenje o tebi – tvoji osebnosti – najbolj pomembno. To samo kaže na to, da imeš najprej težava sama s sabo in samozavestjo. Drugim (ki ti hočejo slabo) pa s tem samo koristiš, ker se sama grizeš zaradi (ne)pomembnih stvari. Primi se v roke in odmisli kaj si drugi mislijo. Saj ne da je to tako nepomembno, ampak očitno ti bo to kvečjemu škodilo (tvoji lastni samopredstavi).

LP

ne poslušaj kaj kdo reče ,ampak z dejanji dokaži da si drugačna

Draga Bubba!

Sprašujete, kako se nehati obremenjevati s tem, da vas je omenjena oseba očrnila. Delajte predvsem na tem, da okrepite svojo čustveno stabilnost, samozavest in občutek lastne vrednosti. Toplo vam za delo na sebi priporočam praktično knjigo “Pomlad duše”, ki jo je napisal Primož Škoberne, v njej pa najdete veliko o afirmacijah, vizualizaciji, meditaciji – to so vse praktične stvari, ki vam bodo pomagale, da se boste manj obremenjevali s celotno zadevo. Več o knjigi najdete na http://www.cdk.si/kp

Razmislite tudi, zakaj vam je toliko pomembno, kaj si ona misli o vas. Morda ste preveč odvisni od mnenja drugih ljudi o vas. Vedno se bo našel kdo, ki vas ne bo sprejemal ali ne bo imel dobrega mnenja o vas. Pa to več pove o njemu kot o vas. Zakaj bi se torej sekirali? Mnenje drugih je sicer za nas lahko dragocena povratna informacija v smislu refleksije našega obnašanja, če je seveda izrečeno z dobrimi nameni in od osebe, ki ji lahko zaupamo in nam ne želi škodovati. V drugih primerih pa je najbolje držati se modrosti: “Skozi eno uho noter, skozi drugo ven!” in ne dovoliti, da nas besede drugih preveč prizadenejo ali vržejo iz ravnovesja.

Svoji babici pa lahko poveste svoje mnenje o celotni zadevi in tudi, da vam lahko verjame in zaupa. Če pa bo babica še naprej govorila o tem, kaj tista oseba govori o vas, ji lahko rečete, da tega ne želite več poslušati, da ste ji v zvezi s tem svoje mnenje povedali ter je za vas ta zgodba zaključena. Torej v zvezi s tem na prijazen, a vendar odločen način postavite mejo tudi svoji babici.

Veliko prave samozavesti vam želim!

Boštjan Trtnik Šola čustvene inteligence http://www.cdk.si/sci

New Report

Close