Izgorelost in vrtiljak čustev
Zdravo,
s koncem junija sem dobila pri psihiatrinji prejela diagnozo izgorelost. Le ta se je pričela z nespanjem. Prejela sem predvisano zdravilo kvantiax (pol tablete pred spanjem). katero mi je umirlo spanje. Vendar pa po 3-4 tednih zdravljenja še vedno nisem počutila popolnoma sproščena v družbi. čutila sem nervozo ali ankcioznost. zato mi je psihiatrinja predpisala Brintellix. naprej 5 dni po pol tablete in nato po 1 na dan zvečer. Sedaj po dveh tednih opažam, da sicer tesnobe ni, vendar pa je veliko več žalosti in tudi utrujenosti. Vse skupaj se mi zdi kot posledica zdravil in ne vem ali je to le vmesno obdobje (privajanje na zdravilo) ali je morda le to napačno in bi bilo bolje, da opustim.
Hvala za mnenje.
Pozdravljeni!
Po mojem mnenju z jemanjem zdravil ne pozdravite vzroke za vašo izgorelost. Morda vam lahko olajšajo simptome, po drugi strani pa se lahko pojavijo tudi drugi simptomi ali neželeni učinki.
Sem pristaš reševanja težav v svojem jedru. Izgorelost je verjetno samo eden od simptomov do katerega vas je pripeljalo več drugih sprožilcev. Ponavadi gre za nerazrešene nezavedne vsebine (npr. potlačena čustva, spomini, notranji konflikti itd.), ki se odražajo v bolezenskih simptomih (tako psihičnih kot telesnih).
S prijaznimi pozdravi,
Miha Štrukelj