Najdi forum

Postavljeni sta mi bili diagnozi anksioznost in začetna faza izgorelosti sem na antidepresvih asentra.Bolniški stalež imam 3 mesece kaj lahko v tem času naredim sama ?Obiskujem psihoperapije počivam ustvarjam veliko berem o osebni rasti.Ali mi preveč branja preveč razmišljanja lahko škodi.Kako lahko pospešim proces okrevanja?

Pozdravljeni!

Priporočal bi vam delo na sebi. Razmišljanje in čutenje sta dve različni polji zaznavanja. V dandanašnjem svetu smo ljudje veliko s svojimi mislimi – razmišljamo, iščemo rešitve za naše težave itd. Manj pa posvečamo svojemu čutenju in naši podzavesti. Ti dve področji sta ponavadi ključ do reševanje naših “simptomatskih” težav (npr. vaša anksioznost, izgorelost). Tako, da ja, preveč razmišljanja in truda reševanje težav na tej ravni je lahko kontraproduktivno za izboljšanje našega psihičnega stanja. Za osebno rast, razreševanje naših notranjih konfliktov ali travm in posledično okrevanje ni hitrih rešitev. Gre za notranje popotovanje, ki potrebuje čas. Vzemite si ga.

S prijaznimi pozdravi,
Miha Štrukelj

Mag. Miha Štrukelj, Psihoanalitični psihoterapevt v Ljubljani, Link: Psihoterapija Štrukelj

Ena pregorela živjo. Vsekakor tudi jaz svetujem delo na sebi. Preveč razmišljanja pripelje do prežvekovanja problema, ki daje občutek da rešujemo problem ga pa lahko v bistvu tudi poglabljamo. Definicijo problema že imaš sedaj na psihoterapiji najdi željeno stanje in prični z delom na tem.

Hm, zdravila in stalno premlevanje, branje in razmišljanje pri meni ni delovalo. Nato sem na priporočilo uspešno preizkusila Feelgood Forte v kombinaciji s kolesarjenjem in Šmarno Goro. Pa še nove ljudi sem spoznala. Poizkusi tudi ti in javi! LP Anja

Pozdravljeni, koliko časa ste jemali feel good forte?

New Report

Close