Najdi forum

Izgorelost?

Pozdravljeni,
ne vem, kaj se mi dogaja, ampak že kar nekaj časa mi energija občutno upada. V zadnjem mesecu, dveh pa sem konstantno povsem brez energije. Še pred kratkim sem se vsaj ob popoldnevih ukvarjal s športom, zdaj pa mi že pisanje tega sporočila predstavlja precejšnji napor. Nočem tarnati ali se smiliti samemu sebi, prosil bi samo, če ima kdo kakšne izkušnje, kako priti ven iz tega.

Mogoče bo najbolje, da najprej na kratko opišem svoj življenjski slog. Med tednom vstajam precej zgodaj (malo čez 4 zjutraj), ker imam službo precej daleč stran. Delam kot finančnik v podružnici multinacionalke. Včasih moram precej potegniti (ostajal sem tudi do osmih, devetih zvečer), po čemer pridem domov okrog enajstih in delam še od doma do enih, dveh, nato pa spet vstati ob štirih in včasih sledi še kakšen tak dan. V preteklosti se je to dogajalo pogosteje kot zdaj, vendar mislim, da je to tudi del vzroka zdajšnje utrujenosti. Svoje prinese tudi vsakodnevna več kot dvourna vožnja v eno smer. Sedaj prihajam domov tudi po normalnem delovniku popolnoma izžet. Vse, kar delam popoldne je, da jem čips, čokolade in pijem gazirane pijače, to mi na nek način dvigne energijo, ampak samo za kratek čas. Za ukvarjanje z otroki sem enostavno preveč izžet. Dostikrat zaspim popoldne na kavču in se zbudim zjutraj, ko je treba v službo. Nisem pa nič bolj spočit… Večino časa sem razdražljiv in slabe volje, brez volje za početi karkoli.

Pojavljajo se mi fobije (pred višino, zaprtimi prostori, socialna fobija) in panični napadi. Precej pogosto mi razbija in “preskakuje” srce, trzajo mi mišice, noge se mi nehote na hitro premikajo same od sebe. Večkrat imam občutek, da me duši in tudi dejansko diham hitro in plitvo. Neprestano sem zaskrbljen, kaj bo v prihodnosti, kako preskrbeti družino v primeru, da izgubim službo. Ko sem samo kratek čas pri miru, me takoj “zmanjka”, zaspim.

Lahko bi še nadaljeval in nadaljeval, a zaenkrat toliko, da vidite, v kakšnem stanju sem. Se komu dogaja kaj podobnega, ima kdo idejo, kako ven iz tega? Vem, da bi moral marsikaj spremeniti v svojem življenju, a kar ne vem, kje začeti…

Hvala vsem za vaše odgovore.

Pozdravljeni,

glede na praznike in toplo jesen vam priporočam prizemljitev ali grounding: vsak dan 30-90 minut hoje po travi brez obutve. Čim več, tem bolje.

http://med.over.net/forum5/read.php?105,8965646

http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2013/10/19/grounded-documentary.aspx?e_cid=20131019Z2_DNL_art_1&utm_source=dnl&utm_medium=email&utm_content=art1&utm_campaign=20131019Z2

Pa seveda branje tega foruma.

Breda

Morda bi začeli s tem, da si vzamete čas in temeljito proučite priročnik z naslovom Ko te strese stres: , v elektronski obliki tukaj: http://www.nijz.si/sites/www.nijz.si/files/datoteke/ko_te_strese_stres.pdf.
Boljšega izhodišča in konkretnih nasvetov za spremembe, kot so v tej prijazni knjižici, vam ne bi znala priporočati.

Še nekaj mojih prispevkov na tem forumu iz preteklosti:
Stres naš vsakdanji:
Občutljivost za stres:
Kaj lahko storimo sami:

Srečno in vse dobro!

New Report

Close