Najdi forum

Sem v začetni fazi izgorelosti poleg tega pa imam še anksioznost.Obiskujem psihoterapijo jem antidepresive sem v bolniški.Kaj še lahko storim da se čimprej vrnem nazaj na delo ?

Spoštovani,

teoretično je čas za vrnitev na delo po izgorelosti takrat, ko sta izpolnjena dva pogoja:

1. Ko se je oseba spočila oziroma rehabilitirala do te mere, da psihofizični sistem ponovno dovoljuje postopno vračanje v delovno aktivnost.

2. Ko je oseba v okviru psihoterapije toliko spremenila svojo osebnostno strukturo, da ne doživlja več običajnih situacij pretirano stresno in sebi dovoli delati ter živeti v zmernem vzdržnem tempu.

Pri tem je potrebno opozoriti, da jemanje psihotropnih zdravil nekoliko spreminja način kako doživljamo določene situacije. Drugače rečeno, mogoče je, da bi oseba še vedno določene situacije doživljala kot stresne, vendar tega zaradi vpliva zdravil ne bi zaznavala.

Kaj natančno je za storiti, da oseba čim prej doseže točko vrnitve na delo, je zapleteno večplastno vprašanje. Odgovor običajno najdeta skupaj klient in psihoterapevt. Brez podrobnega poznavanja vaše situacije, ni mogoče dati zares koristnega odgovora. Mogoče še ne komentar. Normalno je, da si oseba želi čim prej nazaj na delo (in normalno življenje nasploh). Vendar včasih zaradi te želje to storijo prehitro, oziroma brez, da bi se zares rehabilitirala in izvedla zgoraj omenjene spremembe. V takih primerih je bolj verjetno, da se ji izbruh bolezni ponovi.

Lep pozdrav,

Uroš Drčić 

*** mag. Uroš Drčić, transakcijski analitik - psihoterapevt *** m: 031 336 452 *** e: [email protected] url: revitacenter.si

New Report

Close