Izgleda, da v srednje šole, ki niso gimnazije, hodijo le še duševno zaostali
:))) khm … v kranju je v centru gimnazija, njene di(v)jake lahko vidiš po celem mestu. niso nič drugačne (bolj ugjaleni, bolje vzgojeni) kot di(v)jaki ekonomske ali iskrške šole.
v ljutomeru je samo ena srednja šola – gimnazija. njene di(v)jake lahko vidši po celem mestu, so edini+najstniki tekom dopoldneva. toliko samo o ne-vzgojenosti in urejenosti, ki se lahko meri že navzven (ker je ravno en učitelj rekel, kolk so poklicni defornirani, avtor teme pa da so duševno zaostali). kar se pa tiče samega študija pa … če bi blo tko zlo naprono ne bi vsaka ali skoraj vsaka poklicna srednja že imela en gimnazijski razred. na koncu pa vsi lahko delajo splošno maturo. v službi pa itak več nikogar ne brida kako srednjo je naredil, razen če gre po njej takoj v službi in – hipotetično – hoče gimnazijski maturant delat na CNC mašini. aja, pa medicinska sestra tut ne more bit gimnazijska maturantka. 🙂 lahko je kelnarca, ampak ne v resni gostilni.
Ti pa res kvasiš bedarije, da ni večjih!
Trdiš, da ti gimnazija in kasneje fakulteta da znanje, izkušnje in samozavest! Prvič kot prvič, ti nobena današnja šola ne da samozavesti, ampak ti jo kvečjemu vzame.
Drugič kot drugič, nobena gimnazija ne da znanja, kako v cvetličarni prodajati rože!!!
In tretjič kot tretjič, me zanima ali imaš tudi ti gimnazijo in še kakšno fakulteto. Namreč, ne ena in ne druga ti nista dali znanja, da se ne piše “dasta”, ampak “data” !!!![/quote]
OK, ko zmanjka argumetnov, se začne osebno obračunavanje in teženje s slovnico (čeprav napačno). Tipično.
Še enkrat, moj post se nanaša na originalni post (in še na nekaj podobnih zadnje dni), kjer se začenja gonja proti vpisovanju otrok v gimnazije in kasneje na fakultete. Tudi tistih, ki so sposobni končati eno in drugo, tu nekatere trdijo, da je bolje, da gredo v poklicno šolo. Zakaj, še nisem uspela prebrati enega pametnega argumenta.
Če bi bila približno funkcionalno pismena, bi iz mojega zapisa razbrala, da nisem nikjer napisala, da je kolegica dobila znanje v gimnaziji, kako v cvetličarni prodajat rože, ne tega je dobila na ekonomski fakulteti in kasneje v cvetličarski šoli (ki jo je naredila po fakulteti). In ja, ona je lastnica cvetličarne, pozna tako cvetličarsko stroko kot ekonomske zakonitosti na trgu in je v svojem poslu uspešna. Mnogo bolj, kot če bi naredila samo cvetličarsko.
Zdaj, če tebi ni dala šola samozavesti, je to tvoj problem, meni jo je. Mogoče ne v tistem trenutku, ampak v končni fazi pa ja. Samozavest, da v svoji stroki uspešno in strokovno delam, ker imam dovolj znanja.
Imam gimnazijo in fakulteto, trenutno pa še izredno študiram na eni višji šoli. V svojem poslu sem zadovoljna in uspešna. In znam argumentirano razpravljati, brez žaljenja, osebnega obračunavanja, sklicevanja na slovnico in množice klicajev.
Znaš ti?[/quote]
Ljubo dete, dostimleka boš morala še popiti? Imaš gimnazijo in fakulteto? Hja, to je pa ogledalo naše šole. DASTA ni nič, je le narečje, ki ga uporablja večina POVPREČNIH Slovencev, takšnih kot si ti, takšnih, ki imajo gimanzijo :-)))), ki ti da ogromno znanja.
Sprašujem se, le kako si končala šolo, če delaš takšne osnovnošolske napake. Sramota zate!!
Če si ti učitelj,sem jaz predsednik države. Če pa si, je pa zadnji čas, da te zabrišejo na cesto.
Učenci, ki mežkajo, trzajo, so postali takšni zaradi vas, nemogočih učiteljev.
Da pa se delaš še norca iz učencev, ki imajo npr. epilepsijo, je pa višek. Ti si golazen, ne pa učitelj!
Je pa tako, bog vse vidi, bog vse ve in srčno upam, da bo božjast doletela tudi tebe ali tvoj najbližje !!!!
OK, ko zmanjka argumetnov, se začne osebno obračunavanje in teženje s slovnico (čeprav napačno). Tipično.
Še enkrat, moj post se nanaša na originalni post (in še na nekaj podobnih zadnje dni), kjer se začenja gonja proti vpisovanju otrok v gimnazije in kasneje na fakultete. Tudi tistih, ki so sposobni končati eno in drugo, tu nekatere trdijo, da je bolje, da gredo v poklicno šolo. Zakaj, še nisem uspela prebrati enega pametnega argumenta.
Če bi bila približno funkcionalno pismena, bi iz mojega zapisa razbrala, da nisem nikjer napisala, da je kolegica dobila znanje v gimnaziji, kako v cvetličarni prodajat rože, ne tega je dobila na ekonomski fakulteti in kasneje v cvetličarski šoli (ki jo je naredila po fakulteti). In ja, ona je lastnica cvetličarne, pozna tako cvetličarsko stroko kot ekonomske zakonitosti na trgu in je v svojem poslu uspešna. Mnogo bolj, kot če bi naredila samo cvetličarsko.
Zdaj, če tebi ni dala šola samozavesti, je to tvoj problem, meni jo je. Mogoče ne v tistem trenutku, ampak v končni fazi pa ja. Samozavest, da v svoji stroki uspešno in strokovno delam, ker imam dovolj znanja.
Imam gimnazijo in fakulteto, trenutno pa še izredno študiram na eni višji šoli. V svojem poslu sem zadovoljna in uspešna. In znam argumentirano razpravljati, brez žaljenja, osebnega obračunavanja, sklicevanja na slovnico in množice klicajev.
Znaš ti?[/quote]
Ljubo dete, dostimleka boš morala še popiti? Imaš gimnazijo in fakulteto? Hja, to je pa ogledalo naše šole. DASTA ni nič, je le narečje, ki ga uporablja večina POVPREČNIH Slovencev, takšnih kot si ti, takšnih, ki imajo gimanzijo :-)))), ki ti da ogromno znanja.
Sprašujem se, le kako si končala šolo, če delaš takšne osnovnošolske napake. Sramota zate!![/quote]
A ti resno ne veš, da je DASTA pravilna slovnična oblika, ne narečje?
Zakaj morate vsak v svoj ekstrem vlečt in se podajat na tako nizek nivo? To sploh niso nobena prepričanja, ampak neke primitivne trditve tako iz ene kot iz druge strani, očitno ne premorete toliko inteligence, da bi znali razumno presodit, kaj ima kdo prav in kje se krešejo mnenja. Pffffffff pameti vam manjka vsem skupaj!
Tiste, ki me kritizirate, kar pridite na poklicno šolo kdaj pogledat. Ko se boste vračale, če ste morda prišle z avtom, le- tega morda ne bo več tam, lahko boste srečne, če mu bodo manjkale samo 4 kolesa, ogledalo, gorivo,….
Z veseljem bi učil na gimnaziji ali fakulteti, pa zaradi formalnosti ne morem.
Učiteljske nastope sem imel na Škofijski gimnaziji – razlika odziva dijakov je kot noč in dan. Pa o tem drugič.
Jaz nikakor ne dajem kriminalca v isti koš z epileptikom, to dela minister za šolstvo. Če se dijaku to zgodi na začetku šolske ure, je cela reč in imam izgubljeno uro, učenci pa zabavo. Sodelavka ima “delo” z nekim invalidom na vozičku (Albanske narodnosti, njegov oče ima Kava bar Ajeti Jakub na Trubarjevi). Če pride do ne vem česa mu mora takoj vstaviti v črevo neke svečke, fant pa je težek za tri normalne. Si predstavljate to v razredu? Ves tisti smrad in ….
Kolikokrat se pogovarjamo v zbornici, da taki dijaki sodijo v domove za invalidno mladino, zapore, prevzgojne domove, vodstvo s`amo priznava, da ti dijaki NE ZMOREJO.
Veliko dijakov ima v 1. letniku 20 let, dokončanih 6.raz. OŠ, saj naša zakonodaja to omogoča.
Veliko dijakov NE RAZUME IN NE ZNA slovenščine! Za dijake albanske narodnosti to še nekako razumem, ampak tu so tudi tukaj rojeni dijaki, ki se zaradi inata ne odpovedo svojemu jeziku.
In najhuje – nobenega interesa, nobenih delovnih navad,…, vsak dan isto: “Što češ ti, Slovenac?”.
Sprašujem se, le kako si končala šolo, če delaš takšne osnovnošolske napake. Sramota zate!![/quote]
A ti resno ne veš, da je DASTA pravilna slovnična oblika, ne narečje?[/quote]
A ti res ne veš, da delaš norca iz same sebe? Raje nehaj preden se še bolj osmešiš. Glede na izobrazbo, ki bi jo naj imela res delaš medvedjo uslugo gimnazijam za katere navijaš.
A ti resno misliš, da je pravilna slovnična oblika DASTA, IMASTA, GREMA, SEDEMA, STRIČEKA, DEDEKA…. ojej, ojej, kam plove naše šolstvo !!
Torej, če te prav razumem, otrok z epilepisjo po tvojem mnenju spada v dom za invalidno mladino. Grozno, kakšni ljudje vse učijo naše otroke! A ti, kljub visoki izobrazbi (očitno ne tudi izobraženosti), še nisi slišal, da lahko človek z epiliepsijo živi kot vsi ljudje. Ne, ti bi ga strpal v nek dom in tam naj hira…. Verjetno tja spada tudi otrok s sladkorno boleznijo, saj lahko pride do kome…
Glej, meni se vse bolj dozdeva, da si zgrešil poklic. Se ne bi raje odločil za delo, kjer ne boš imel opravka z ljudmi?
Prav zares si obupEn učitelj !
A ti res ne veš, da delaš norca iz same sebe? Raje nehaj preden se še bolj osmešiš. Glede na izobrazbo, ki bi jo naj imela res delaš medvedjo uslugo gimnazijam za katere navijaš.
A ti resno misliš, da je pravilna slovnična oblika DASTA, IMASTA, GREMA, SEDEMA, STRIČEKA, DEDEKA…. ojej, ojej, kam plove naše šolstvo !![/quote]
hahahaha ti si PRAVA MONA!!!!
Polepšala si mi dan s svojo neskončno glupostjo… tega res ne premore vsak!!! hihihi
Mi boste vi plačali izgubljeno uro, kadar se to zgodi? Sem poleg učitelja tudi zdravnik? Res ne razumete situacije!
Pa to je še najmanjši problem.
Tole sem pisal na učiteljski forum:
Obupan učitelj
Kaj s takimi učenci?
25.01.11 12:52
push it real good
Re: Učenec je rekel …
25.01.11 10:53
Navedenopoletna sapica
Na predmetni stopnji se dogaja več…. niso redke izjave kot npr. Fuck you, odjebi, puši kurac, marš stran, kera pi**** in podobno. Ne vsako uro, le nekateri učenci in ne vsem učiteljem…
Tole bi mi kdo rekel samo enkrat in potem nikoli več.
Ne bi imel časa, bi reševal naloge kot nor…
KAJ PA, ČE JIH NE BI HOTEL?
Odgovori • Citiraj sporočilo • Povej še drugim: Facebook Twitter Myspace Google Yahoo
še ne obupana
Re: Kaj s takimi učenci?
26.01.11 19:48
Če bi mene učenec kdaj užalil s kakšno kletvico, bi šla takoj po uri z njim do ravnatelja. Zahtevala bi, da v šolo pridejo tudi starši, ampak staršem takih otrok je največkrat ravno. V glavem, k ravnatelju. Pri nas bi gotovo dobil kazen, kako je pri vas, ne vem.
Odgovori • Citiraj sporočilo
Obupan učitelj
26.01.11 20:06
Kako bi ga pa pripravila do tega, da bi šel k ravnatelju? Na silo ga ne moreš…on tudi ne bo šel, torej…?
Ten Zin
26.01.11 20:06
Kakšno kazen dobi pri vas?
učiteljica 3l
30.01.11 16:29
Ja, ni tako enostavno, kot si nekateri mislijo.
Je morda res grozno prebrati tole od obupanega učitelja, ampak saj živite tukaj. A niste slišali o nasilju v srednjih šolah, o pretepanju, niste? A mislite, da so pa v učilnici kot ovčke?
In verjemite, človek ima vsaj delno prav. To se dogaja.
Dejansko je tudi res, da učitelj ni zdravstveni delavec in da je dajanje urgentnega zdravila zanj in za vse sodelujoče hudo. Učitelji so dobili kar nekaj nalog, za katere niso usposobljeni in za katere niti navodila za prosvetne delavce ne obstajajo. Vse, kar se tiče zdravstva izven okvirjev nujne pomoči za laike, spada sem.
Ne bodite zgrožene, mogoče bi pa res kakšen dan prišle v takšno šolo in si ogledale na lastne naivne oči. Lahko pa npr. prostovoljno delate v takšni šoli kot spremljevalec dijaka s posebnimi potrebami (status bolnika), da boste olajšale delo profesorjem.
Hvala za podporo!
Saj pravim – ve, ki me kritizirate, ne bi zdržale notri niti 45 minut!
Od vseh krikov: Fuck you, odjebi, puši kurac, marš stran, kera pi**** ….bi jo hitro pobrale ven.
Sicer pa, že v okolici vidite razliko: Ko je odmor, se na dvorišču poklicne šole dvigne velik oblak dima – od cigaret, ne od razgretih ukaželjnih glav.
Nam, profesorjem na poklicnih šolah bi morali dati Nobelovo nagrado, ne pa da nas pljuvajo (tudi na MON-u).
Na gimnaziji sem npr. rekel: Odprite na strani tej in tej (vsi odprejo). Preberite od tam do tam (vsi berejo). Ima kdo kakšno vprašanje? Naredimo eksperiment….
Kaj pa na poklicni? Najbolj mile besede: Pa profesor, nismo mi gimnazija….
Sicer pa: Fuck you, odjebi, puši kurac, marš stran, kera pi**** , povsod mastni pljunki, noge na mizi, mobitel, slušalke, jugo muzika, sendvič, sok, ….
Pri čemer o narkomaniji še pisal nisem. Poklicne so leglo dilerjev….
A ti resno misliš, da je pravilna slovnična oblika DASTA, IMASTA, GREMA, SEDEMA, STRIČEKA, DEDEKA…. ojej, ojej, kam plove naše šolstvo !![/quote]
http://besana.amebis.si/pregibanje/
Odtipkaj DATI.
Tale tvoja prijava je res za anale in med najbolj butaste.
Pa ne morem verjet, res.