Izgleda, da v srednje šole, ki niso gimnazije, hodijo le še duševno zaostali
,xfkč : si ti želiš, da bi bila tvoja hčerka medicinska sestra, ki bi menjala poscane in posrane rjuhe ter bila kot služkinja bolnikom? si mogoče želiš, da bi bil tvoj sin zidar in bi po cele dneve delala umazana dela? ali mogoče učitelj, ki bi se moral zafrkavat z nevzgojeno mularijo?
kaj točno si hotel povedawt s svojim komentarjem? jaz imam uni. izobrazbo, pa me lahko vsk kupec jebe, če se mu le da. nima to nobene veze z mojo diplomo. najbolj prepotentni so ravno tisti z najvišjimi pasjimi značkami, ki mislijo, da so mali bogovi. prav, pol pa naj si sami postaivjo bajto, pa napeljejo elektirko, pa naj v trgovini plačujejo pri elektronskih blagajnah, ne pri “ta živih”, pa ko bodo na počitnicah naj si sami strežejo, ker … a veš … bit kelnar … hmmm … ne da bi jaz vedela koga po riti šlatajo, ker sem bila kelnarca in tega nisem bila deležna.
poznaš kakega u.i.g.i. ki bi imela gradbeno podjetje? jz poznam same take ki imajo poklicno šolo, nekateri celo mojstrski izpit. torej BREZ diplome s faksa.
kaki inovatorji .. kakšen inovator pa moraš bit da imaš živilsko trgovino? mal povprašaj lastnice frizerskih salonov kako diplomo imajo, če je mogoče katera uni. dipl. (vstavi po želji)? ali če imam kak keramičar diplomo. nvaldja vem o čem govorim, če sem pri tem vsak dan. in ti iz prve roke lahko povem, da celo arhitekti iščejo rešitve pri zidarjih, ker le zidarji vejo kaj gre praktično skozi, arhitekt pa lahko nariše tudi 10 tonsko betonsko kuglo sredi neba brez podstavka.
ponižuješ ljudi kr tako, ker imaš sama neko pasjo značko. sej jo imam tudi jaz, kmalu bom imela dve, pa mi na kraj pameti ne pade, da bi imela tak odnos do poklicnih šol in ljudi, ki imajo “le” to šolo.
hildina uprava še zdaleč ne bi mogla tolk nakrast, če bi delala z lastnimi rokami, a ne.
Ja, poklic bolniške sestre se mi zdi human, lep poklic (čeprav ga skušaš zreducirati na služkinjo), predvsem pa je bolje plačan. Imamo v družini ta profil. Mlada punca, ji gmotno nič ne manjka, si lahko marsikaj privošči. V družini imamo tudi učiteljico – ima tako plačo, da lahko veliko potuje. Hudega ji ni. Tudi zidarjem nič ne manjka.
V bistvu ne vem, kaj si hotela s svojim postom povedati ti.
Če potegnem črto, se v bistvu neha pri denarju, ne? Človek marsikaj požre, če je za to primerno nagrajen. Ti očitno si, če vztrajaš. Določeni poklici pač niso in od človeka zahtevajo bistveno preveč za bistveno premalo denarja.
vi zdaj plavate v morju in v jezeru-morje slano,jezero -saldko..mesate jabolka,hruske pa se banane..eno je izkoriscevanje in lopovscina,drugo je pa poklic in sposobnost izvajanja le tega in spet tretje je diplomirati ali maturirati,cisto cetrta stvar pa je interes..
ko maturiras ali diplomiras-nisi naredil se nic..sele zacenjas delas..
izvajanje poklica-odvisno kako dobro od tega dobro,ni pa garancije da je od tvojega dobrega dela odvisen tudi zasluzek-zakaj preberi dol nizje
izkoriscanje in lopovscina-e to ima pa obratni vrstni red,najprej zacnes delat(uvajajo te mentorji,ki so ze odelali svoje),da sploh vidis ce ti gre(zapor pac tisti ki jim ne gre)sele na koncu pa diplomiras (en kup nakradenega denarja,predvsem tistega,ki ga je sposoben in dober delavec zasluzil z delom,samo izplacila ni od nikoder ali je mizerno)
ocitno v sloveniji imajo dobre mentorje in so nasi zelo sposobni-noben ne gre v zapor..
nasa mladina pa obratno ..diplomirajo in bi kar kup denarja,s postenim delom ne gre cez noc,z lopovscino moras pa najprej delat,potem pa diploma pride haha
Si ve kot matere želite, da vaša zlata deklica dela v oštariji, kjer se cele dneve po njej slinijo moški, jo grabijo za rit, ji govorijo opolzkosti, kjer je non-stop na nogah, domov pa prinese minimalno plačo, od katere ne more preživeti? To želite svojemu otroku? Danes vlada kronično pomanjkanje tega kadra, ker se punce teh hecov seveda ne gredo več.
ni narobe, da deklica dela v oštariji, narobe je, da obstajajo moški, ki se slinijo po puncah ipd…
zakaj se pa nobena ženska ne hodo v oštarijo po kelnarjih slinit????
Ampak po drugi strani pa nobenemu zidarju ne bi padlo na pamet zidat kaj takšnega, kar narišejo arhitekti, ker preprosto nimajo te domišljije in idej. Tale kugla bi nastala zaradi arhitekta, ne zaradi zidarja – ker se je zidar ne bi nikoli izmislil. Upam, da premoreš toliko logičnega sklepanja, da se ne boš zdaj obesila samo na to kuglo, ampak na vse, kar je v arhitekturi nastalo. Za tem stojijo tudi zidarji, seveda, ampak brez arhitektov bi po vsem svetu stale samo kocke z več ali manj okni in vrati.
Ni razloga za poveličevat ljudi z nazivi spredaj in zadaj za imenom, ampak tudi “navadnih” delavcev ni treba. Potrebujemo vse, potrebujemo celo zelo bistre malarje, zidarje in vodovodarje, ki znajo bit inovativni in poiskat pametne rešitve. Tega zagotovo ne znajo vsi. Tako kot tega ne znajo vsi z nazivi.
se strinjam,to je pa zato ker te iste matere niso sinov naucile spostovanja..ker jim ze od majhnega tupijo v glavo,sam ne kelnarco,so vse kurbe,raje kako zdravnico izberi za zeno..in taki mali sinek odraste z idejo da je poklic kelnarce nekaj fuj in fej ker so vsem an razpolago,tako tudi njemu ko gre na deci vincka,ker ga je tako nacila mati doma.
To je drugače ideja iz tistega ta pravega komunizma (ne tisto, kar smo imeli mi): vsak človek mora za ravnovesje opravljati dva čim bolj različna poklica. Jaz sem pred davnimi leti spoznala župnika, ki je bil poleg tega še pomočnik v skladišču v neki trgovini 🙂 Po miselnosti pa komunist (tisti ta pravi, ne vzhodnoevropski).
Res škoda, da takšno razmišljanje ni samoumevno. Mar ni logično, da uni ekonomist, gradbenik, kemik lahko opravlja delo prodajalke, zidarja, laboranta, a prodajalka/zidar/laborant ne more kandidirat na mesto uni. S formalno izobrazbo in znanjem pridobiš večjo fleksibilnost. In generacija, ki prihaja, bo lahko/morala iskati delo tudi izven Slo meja. Možnosti zaposlitve v tujini je neprimerno boljša za uni (naravnoslovnih in tehničnih smeri) kot za ljudi s poklicno izobrazbo. Ve se, da je v EU trend in že realnost, da je ročna delovna sila poceni delovna sila z Vzhoda.
Ja, poklic bolniške sestre se mi zdi human, lep poklic (čeprav ga skušaš zreducirati na služkinjo), predvsem pa je bolje plačan. Imamo v družini ta profil. Mlada punca, ji gmotno nič ne manjka, si lahko marsikaj privošči. V družini imamo tudi učiteljico – ima tako plačo, da lahko veliko potuje. Hudega ji ni. Tudi zidarjem nič ne manjka.
V bistvu ne vem, kaj si hotela s svojim postom povedati ti.
Če potegnem črto, se v bistvu neha pri denarju, ne? Človek marsikaj požre, če je za to primerno nagrajen. Ti očitno si, če vztrajaš. Določeni poklici pač niso in od človeka zahtevajo bistveno preveč za bistveno premalo denarja.[/quote]
tako kot ima kelnarca srednjo poklicno šolo jo ima tudi srednaj medicinska sestra. škoda ker it ni potegnilo, da ti hočem to povedat.
drugače pa ne .. na motivacijski lestivci je denar na 3-4 mestu, obstajata pa dve vrsti ljudi, kisti ki bi radi nekaj bili in tisti, ki bi radi nekaj imeli. pri slednjih je pomemben denar, pri prvih pa znanje. malo si preberi … lahko tudi maslowo teorijo potreb.
v avstriji ima zidar dvakrat višjo plačo od zidarja v sloveniji. zakaj? kerje več vreden. tudi čistilke v nemčiji imajo bistveno višjo plačo od čistilk pri nas. zakaj? ne vem … probajte, pa naj mesec dni nihče ne spuca vaše firme. vam bo hitor kapnilo zakaj je čistilka potrebna.
resno …. neoliberalizem se vma je že tolk vcepil v možgane, da sploh ne znate več cenit ljudi zato ker so, ampak samo še po tem kak imajo poklicni naziv. mi kor družba zjebavamo dostojanstvo in častnost poklicem, ne poklici sami po sebi. otroke teramo da delajo faske in magisterije, potem pa ždijo doma vs inesrečni ker ne vejo kaj bi delali, starši pa jih živijo še globoko v njihova štirideseta leta.
Ti pa res kvasiš bedarije, da ni večjih!
Trdiš, da ti gimnazija in kasneje fakulteta da znanje, izkušnje in samozavest! Prvič kot prvič, ti nobena današnja šola ne da samozavesti, ampak ti jo kvečjemu vzame.
Drugič kot drugič, nobena gimnazija ne da znanja, kako v cvetličarni prodajati rože!!!
In tretjič kot tretjič, me zanima ali imaš tudi ti gimnazijo in še kakšno fakulteto. Namreč, ne ena in ne druga ti nista dali znanja, da se ne piše “dasta”, ampak “data” !!!!
Ti pa res kvasiš bedarije, da ni večjih!
Trdiš, da ti gimnazija in kasneje fakulteta da znanje, izkušnje in samozavest! Prvič kot prvič, ti nobena današnja šola ne da samozavesti, ampak ti jo kvečjemu vzame.
Drugič kot drugič, nobena gimnazija ne da znanja, kako v cvetličarni prodajati rože!!!
In tretjič kot tretjič, me zanima ali imaš tudi ti gimnazijo in še kakšno fakulteto. Namreč, ne ena in ne druga ti nista dali znanja, da se ne piše “dasta”, ampak “data” !!!![/quote]
Domača naloga: odpri word, napiši dasta in data. Katero besedo ti je word podčrtal rdeče?
Da nisi ti tista, ki je pred časom vpila tukaj gor, da se pa vendar sklanja DVA GOSPODINJSTVA, kakšni dve gospodinjstvi neki.