Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Odnosi in socialna prva pomoč Žalovanje in slovo Izginile stvari in nakit ob smrti babice

Izginile stvari in nakit ob smrti babice

Pozdravljeni!

Imam vprašanje,nihče mi ne zna odgovorit oziroma vsi se izogibajo odgovorom in vsi dvigujejo roke v zrak, češ, nismo mi!

Prejšni teden nam je umrla babica.Zaspala je ponoči, javljeno nam je bilo zjutraj. V roku ene ure smo bili v domu za ostarele. Babica je še bila v vežici v domu, nihče ni vprašal, če bi se še zadnjič poslovili od nje. Vse tiho. Mrliški list smo videli na pultu pri glavni sestri, torej predvidevam, da je še bila tam. Prav, mi smo se sfokusirali na izpovnjevanje poslednje želje(kak pogreb,osmrtnica,kateri pogrebni zavod). V tistem času, ko smo bili tam, je njo mrliški voz odpeljal. Vse tiho.

V naslednjih dnevih,ko je mama prevzemala njene osebne stvari je ugotovila, da je izginilo več stvari(oblačila,ena denarnica z denarjem) pa ok, ni se obremenjevala toliko za to,potem pa je ugotovila, da je izginil njen nakit(poročni prstan,zaročni in še en, verižica z masivnim obeskom, zapestnica,vse zlato). V domu so nam rekli, da so jo z nakitom odpeljali na sežig, gospa, ki je urejala pogreb je rekla, da je videla samo en prstan. Prebrala sem ,da nakit ne zgori in da pred sežigom mrliški oglednik vse popiše, torej čakamo na mrliške in ostale liste, da vidimo ali je napisano, da je bil nakit pri njej.

In vprašanje!

Ali bilo kdo od vas ve, kako je s tem,ker iskreno, ne vemo kdo pije kdo plača.Če je bil nakit zažgan z njo, prav, kaj pa če ni bil?
Nikoli v sanjah ne bi dovolila, da se nekdo okoristi z njeno smrtjo. Že to, da je niso pokazali, da so jo na tiho odpeljali, mi ne da mira.

Za vsak podatek, odgovor, usmeritev kam se iskreno zahvaljujem

Čudno … Ste dobili mrliški list? Mislim da bi vam vse njene osebne stvari v domu morali vrniti. Tak je sistem. To vem, ker občasno delam v Domu starejših. Pokojnika se umije, popiše vsa lastnina katera se potem izroči svojcem, razen v primeru, ko svojec svoje stvari z oporoko zapusti komu drugemu.

New Report

Close