Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina izdelki life style TOTAL MAN in TOTAL WOMAN ter drugi

izdelki life style TOTAL MAN in TOTAL WOMAN ter drugi

Pozdravljeni!

Pred dnevi mi je kolegica predstavila izdelke (gre za prehranska dopolnila) life style. Glede na to, da redno kupujem podobne izdelke v lekarni (koencim, omega, vitaminske bonbone za otroke, linex, protibolečinske tablete in še kaj bi se našlo v naši domači lekarni), me zanima, če so in koliko so ti izdelki primerljivi. Kolegica pravi, da gre tu pri njih za boljše, naravne, zadeve. Da lahko brez skrbi zamenjam npr. vitamine za njihove, kupim njihov vodotopni koencim Q10, omega 3 kapsule, ala flex, echinacea (kot npr. aspirin +c), acidophilus (kot linex)…

Zadnje kar me zanima je glede te njihove novosti “total man in total woman”, kjer bi naj bile vse te zadeve, ki jih potrebuje naš organizem (vitamini, koencim, magnezij, folna kislina ipd.) zajete v enem izdelku (opise sem našla na strani: http://www.mojalbum.com/mb-lifestyle/ ).

Razmišljam, da bi poskusila kaj od tega, kar mi je predstavila (predvsem to zadnje me zanima), glede na to, da že vse to kupujem v lekarni in ni niti približno poceni.

Ali so te stvari toliko uredu, kot so mi bile predstavljene ali ne?

Že vnaprej hvala za odgovor!

Spoštovani!

O tem težko razpravljam, ker na esni strani ne poznam produktov, po drugi pa ne odobravam pretirano uporabe različnih “dodatkov”.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

Najprej hvala za odgovor.

Torej se ne strinjate s tem, da je dobro (recimo nekje po 30. letu) dodajat hrani kot dotatek koencim Q10, omega in še kakšne vitamine, sploh zdaj v zimskem času, ko ni na voljo zelenjave z domačega vrta? Osebno pa mi je zaradi težav s sklepi osebni zdravnik priporočal tudi glukozamin kapsule, ki so zame spet en nov dodatek vsem ostalim.
Vprašanje se mi je postavilo ravno zato, da ne bi uživala vseh teh dodatkov (torej v mojem primeru vsaj 4 različne na dan), če bi lahko vse skupaj zamenjala za enega, ki bi naj vseboval vse to v eni kapsuli.

Hvala še enkrat in lep pozdrav.

Spoštovani!

Ob današnji mešani prehrani dodatki ne pomenijo dosti. Nima pa ne dokazov v njihovo prid niti v njihovo škodo, tako da gre pri odločitvi predvsem za “vero” v to, kar jemljemo.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

a brez reklame pa ne gre

New Report

Close