Izdelava ladjice
Ob posebni priložnosti bi rada podarila neko vsoto denarja. Da pa denar ne bo kar v kuverti, bi rada zadevo dekorirala z ladjico in morjem, ker slavljenci odhajajo na morje (ladjica bi stala na podstavku, ki bi ponazarjal morje). Sedaj pa me zanima, kako se lotit ladjice – kakšne materiale uporabit, kako vse skup naredit sploh? 🙂 Pri podstavku-morju so že neke ideje, za ladjico pa ne. Pa kam potem eurote skrit? 🙂
Mislila sem uporabit papir za ladjico, pa me zanima, če je še kakšna ideja. Mora pa izgledati lepo, ne poceni, ker gre za zares posebno priložnost. Ali morda veste, če kje prodajajo lesene neobdelane ladjice in bi jih lahko sama pobarvala in porisala?!
Hvala za ideje!
Lp, G.
Od prostorskih deodorantov, v katerih je gel (če se tako imenujejo) je, ko to škatlo razpoloviš,spodnji del podoben ladjici – čolničku. Vanj bi dala gobo, ki jo imajo cvetličarji za ikebane, prej bi jo lahko oblekla v svilen papir. V sredino bi zapičila palčko od ražnjičev, ki bi jo prej pobarvala, jadra bi naredila iz prizma papirja (ki je malo trši). V čolniček se lahko da majhna skrinjica, ali v obliki sodčka, ali narediš iz kakega ostanka usnja mošnjiček – kot “skriti zaklad”, notri pa evrote.
Ali pa če narediš servetno tehniko – kot sliko jadrnice, pa potem čez to še iz papirja nalepiš bok ladje, tako da je v 3D tehniki malo izbočeno in v ta vmesni prostor stisneš evrote (papirnate :),:))
Ali pa tudi: iz cvetličnih lončkov – 3 narobe obrnjenih, pobarvanih v svetilnik, na vrhu pa daš podstavek pravilno obrnjen, pa v njega še manjši lonček narobe obrnjen – tako, da je res podobno svetilniku, ali pa daš pravilno obrnjenega in notri čajno svečko, zraven pa še kakšen sodček (ali pa stekleno korglico, ki jo lahko tudi znotraj oblečeš s servetkom z morskim motivom) z denarjem.
Pa tudi steklene krogle se dobijo, ki so prisekane – s strani je luknja. Noter narediš ladjico iz papirja, kot smo jo delali že v osnovni šoli, pa še denar navežeš v obliki rešilnega šlaufa.
….