Izdelava koledarja
Razmišljam, da bi se za novoletna darila lotila izdelave koledarja – s kakimi luštkanimi otroškimi slikicami ipd. Ker vidim, da izdelujete vse živo, od voščilnic dalje, me zanima, če ima katera že izkušnje s koledarjem. Ali morda kak “free download” računalniški programček na internetu?
Se priporočam za čimveč idej,
LP
Midve s hčerko sva lansko leto naredili koledar kar sami. Hčerka, stara je sedem let je za vsak mesec narisala eno risbico, primerno za tisti mesec, jaz pa sem napisala dneve in številke. Potm ga je mož s spiralo v službi spel in moram reči, da je nastal prav ljubek koledar. Sedaj visi v kuhinji in vsem se zdi prav zanimiv.
Jaz sama na računalniku oblikujem svoj koledar. Med letom gledam na to, da posnamem 12 simpatičnih slik svojih otrok. Ko imam osnovo koledarja narejeno, na njega nalepim še te slike in potem vse to barvno prefotokopiram na poljubno število, ki ga potrebujem.
Če pa koledarjev ne potrebujete veliko, lahko na koledarjih ostanejo kar originalne slike in naj bo vsak koledar unikat.
Lahko pa je slika vašega otročka samo ena velika in je na to sliko prilepljeno vseh dvanajst mesecev v manjši verziji.