Izcedek že celo nosečnost!
Pozdravljeni,
sem v 31. tednu nosečnosti, že od vsega začetka nosečnosti pa imam povečan izdedek iz nožnice, sprva je bil sirast in belkast, kasneje je postal grudičast, kompakten (kot obloge na notranji strani nožnice), nežno zelenkaste barve, blago kiselkastega vonja, nožnica pa občasno tudi srbeča.
Ko sem v 17. tednu težave opisala ginekologu, mi je predpisal vaginalne globule natrijevega tetraborata, a sem prvo globulo vstavila le za 15 minut, potem pa sem jo zaradi izredno pekočega občutka v nožnici odstranila.
Farmacevtka v lekarni mi je kot alternativo omenjenim globulam svetovala uporabo mlečnokislinskih vaginalnih kapsul GynOphilus, ki so v manjši meri razredčile, razbile izcedek kompakten zelenkast izcedek, ki kljub rednemu jemanju kapsul GynOphilus še vedno ostaja (tudi v obliki oblog v nožnici). Kaj bi bilo po vašem mnenju smiselno narediti? Bi morala ginekologa prositi za odvzem brisa in analizo izločka?
Najlepša hvala za morebitni odgovor.
Lep dan, Urša.
Spoštovani,
sam bi najprej poskusil z mehanskim čiščenjem nožnice pri ginekologu (spiranje + brisanje z mehkimi kirurškimi tamponi), nato pa bi vstavljal dalje še kapsule Gynophylus. Tako bi morda prehiteli glive pri razmnoževanju ter ustvarili lastno mlečnokislinsko, naravno, zaščitno vaginalno floro.
Spoštovani,
načeloma je samoizpiranje nožnice možno tudi doma, vendar so za to potrebne tudi določene izkušnje. Za to se lahko uporabi običajna domača naprava za klistiranje, ki sestoji iz plastificirane vrečke, v katero gre mislim, da malo manj kot 1L vode oziroma blago kisle raztopine in se jo obesi nekam višje, cevke in nastavka za zadnjik ali nožnico.
Pozdravljeni,
tudi mene že skozi vso nosečnost spremlja neprijeten izcedek. Trenutno sem v 21 tednu in je izcedek vedno bolj moteč. Je prozorno do svetlo rumene barve in ima močen vonj. Ne srbi in ne peče, moteče je predvsem to, da imam ves čas občutek kot da nekaj canka in mene. Naslednji pregled imam čez dobirh 14 dni. Zanima me, če bi morala zaradi omenjenega izcedka kaj prej do svoje ginekologinje ali lahko počakam na reden pregled. Na prejšenem pregledu mi je vzel bris in je bil rezultat bp, urin pa L3+. Dobila sem samo navodilo naj čim več pijem.
pravzaprav ne vem. Običajno gre zgolj za povečan izcedek, ki ne ogroža nosečnosti, če ima barvo in vonj, pa priporočam uporabo nožničnega antiseptika na osnovi mlečne kisline, ki ga dobite v prosti prodaji po lekarnah. O obisku ginekologa morate žal presoditi sami, ker so merila za to subjektivna.
Pozdravljeni! Sem v 14.tednu nosečnosti in imam zopet nekakšno vnetje,…Tokrat imam vlecljiv prozoren izcedek, ki nima nikakršnega vonja, ampak ko “prileze iz nožnice zelo srbi, vse dokler ga ne umijem oz. odstranim. Iščem podobno temo ampak nikjer ni enakega primera…
Za kaj bi po vaše lahko šlo, namažem se potem z multi gyn gelom, ali bi morala na pregled,…?
Hvala v naprej za odgovor! LP
Hm? Da bi sam prozoren izcedek povzroča srbečico? Nenavadno, res. Kakorkoli, zaradi izcedka, ki nima posebnih pridruženih značilnosti, po mojem ni treba hoditi k ginekologu in si lahko še naprej pomagate s sredstvi, kakršno je Multigyn ali kaj podobnega na osnovi mlečne kisline.
Pozdravljeni,
imam vprašanje glede izcedka in sicer noseča sem 29 tednov in imam vso nosečnost povečan beli tok nekaj dni nazaj se je pojavil zelenkast izcedek ni srbeč niti pekoč vendar na dnevnih vložkih viden.. in me zanima s čim si lahko pomagam sama, namreč pregled imam v četrtek do takrat pa je moja ginekologinja odsotna. urin teste sem do sedaj vedno imela negativne. in ali lahko ta zelen izcedek kakor koli vpliva na plod?
hvala Vam za odgovor
ne, zelena barva je zgolj lastnost ene od gliv ali bakterij, kar pa ne pomeni večje nevarnosti za nosečnost. Poskusite najprej z enim od pripravkov za urejanje nožničnega pH na osnovi mlečne kisline, ki ga dobite brez recepta v lekarni (morda Lactogyn, Cicatridina, Vitagin-C, Floragin ali kaj podobnega), lahko pa tudi boraks glicerin svečke in če do četrtka ne bo bolje, se s svojo ginekologinjo dogovorite za kaj bolj specifičnega.
Pozdravljeni,
sicer upam, da tema ni zastarela, ter da mi boste odgovorili.
Sem nosečka v 23. tednu nosečnosti, PDP ima 15.10.2014.
Problem, zaradi katerega Vam pišem je ta, da imava s fantom boleče spolne odnose, to pa ni tako pomembno, kar naju bolj skrbi rumenkasto zelen v koščkih izcedek. Prej je bil redek, na vsake 4-5 dni sem ga opazila, zdaj je pa konstanten. Bila sem 2.6.2014 na pregledu, sicer v Nemčiji, ker sva se s fantom preselila. Odvzeli so mi kri in urin. S otrokom vse BP.
Po enemu tednu sem dobila obvestilo, da moram priti po recept za tablete AZITROMYCIN AL 500mg (3 tablete). Rekli so mi, da mora tudi fant na pregled, ter da če se nebom zdravila, da se lahko otrok rodi prej in da je možnost da kasneje sploh več ne zanosim. Naslednji pregled imam šele 01.07.2014, takrat mi bodo še pregledali sladkor in upam da tudi pregledali.
Kar moram še dodati je to, da sem imela tudi pekoče uriniranje. Fant pa na vsake toliko časa dobi nekakšne rdeče pike na vrhu penisa, tudi njega je znalo spremljati pekoče uriniranje ter ne jasne bolečine pod popkom. Skrbi naju, da ne gre za klamidijo.
Sprašujem Vas naslednje, kakšne so možnosti da ne gre oz. da gre po opisu vsega za klamidijo ali za kaj drugega? Koliko časa traja moje zdravljenje, glede na to, da sem že spila vse tri tablete Azitromycina (pa me vseeno še spremlja rumen oz. zelen izcedek iz nožnice) ?
Hvala za vse odgovore !
Spoštovani,
barva izcedka ni značilna za klamidijo. Pravzaprav klamidija sploh ne povzroča izcedka, morda normalen izcedek občasno malo obarva rumeno, pa ni nujno. Zdravljenje z azitromicinom je značilno za zdravljenje klamidije, pa še za nekaj drugih klic, zato iz vsega skupaaj žal res ne morem sklepati o vrsti infekcije, ki jo zdravijo. Karkoli je, tudi če je klamidija, ni samo to. Najbolje bi torej bilo, da si “daste naliti čistega vina” kar pri zdravniku, ki vas je nazadnje obravnaval.
pozdravljeni!
Noseča sem 17t1d, pred štirimi tedni so mi opravili cerklažo (šiv McDonald), zaradi ICI v prejšnji nosečnosti. Zdaj pa me zanima koliko in kakšen izcedek je še toleranten? je bolj kot ne sluzast, prozoren, ko se obrišem se mi zdi, da “potegne” na rumeno zaradi obrisanega urina. Ampak na vložku pa se vidi, da je rumen in ko je tega več na “kupu”, je več kot očitno rumene barve. zjutraj ga ni opaziti, se pa okrepi čez dan in včasih tudi občutim, da izteče iz nožnice. Srbi me ne, peče tudi ne. Spolnih odnosov nimam. Ko sem pred 14 dnevi vprašala svojo G, je rekla, da zaenkrat nebi predpisovala nič od antiseptikov, da bomo še počakale. Pregled imam čez 12 dni. Naj počakam, ali kaj? Kaj takšen izcedek nakazuje?
najlepša hvala za odgovor, lep dan!
Spoštovani,
včasih so vprašanja res neverjetna. Kako naj vam povem, kakšen in kolikšen izcedek je še toleranten? Želite informacijo v ml, v čajnih žličkah ali v velikosti packe na vložku v kvadratnih centimetrih, v imenskem barvnem spektru(od limonske rumene preko bordo rdeče do avstralske rjave?) ali v valovni dolžini povprečnega izmerka elektromagnetnega sevanja? No, pa šalo na stran. Poskusite si na svoje vprašanje najprej odgovoriti sami, oziroma vsaj zamislite si, kaj ste vprašali in izberite sami pri sebi možne odgovore. Potem boste hitro spoznali, da odgovora na vaše vprašanje enostavno ni. Izcedek, ki ga omenjate načeloma ni zaželen, ker kaže na prisotnost infekcije, kje, koliko in kakšne ter koliko je to pomembno pri konkretno vašem primeru, pa se ne bo dalo testirati na daljavo. Jaz bi na vašem mestu vseeno uporabljal nožnični antiseptik na osnovi mlečne kisline, kajti to zagotovo ne škodi, lahko pa bistveno zmanjša možnosti razvoja patogenih bakterij.
Pozdravljeni,
tudi sama imam rumen izcedek,ki ni srbec,brez vonja,ni pa obilen.. Sama nisem posvecala dovolj pozornosti temu,ker pred tem sem tudi uporabljala Estimo.
Pred 14 dnevi mi je G vzela pap bris,ki se je izkazal da je ok.
Zanima me,ce je vzela bris bi ji kljub temu pokazalo,ce je prisotna se kaksna okuzna ali zgolj samo pokaze pap?
Urin pred 14 dnevi ni bil ok,beljakovine sem imela v urinu,nato sem pila zelo veliko vode in po 7 dneh je urin bil ok,beljakovin ni bilo vec (kljub temu,da me je malo peklo po uriniranju).
Pregled imam cez 7 dni in bom spet dala urin,ce se prav spomnim ste napisali da izvidi urina nimajo nic z bakterijami in okuzbami.
Naj se omenim,da naslednji teden imam AC,kar vrjamem da to nima nobene povezave,ce bi bila kaksna okuzba ali bakterija? Sem v 15/5 t.
Hvala in Lp
izvidi urina nimajo nič z infekcijami nožnice in rodil. Seveda pa bi naj bili reprezentativni za sečila, tudi za okužbe sečil. AC pa res nima nič z okužbami sečil, saj se gre pri zbadanju preko trebuha, ki se ga pred tem izdatno razkuži.
Pozdravljni. Sem v 7.tednu nosecnosti in ze kaksen teden imam povecan izcedek iz noznice. Najbol me moti to ponoci,ker imam skos obcutek oz cutim kako mi nekaj tece po noznici (obcutek je isto kot pri menstruaciji)…izcedek je brezbarven,noznica pa je zelo vlazna,tudi ko grem lulat me nic ne pece..
ali naj se grem pokzat ginekologu?(prvi pregled mam cez 11dni)ali se lahko “pozdravim”sama?
naj povem da je to moja 2.nosecnost (v prvi je plod odmrl) in da znakov nosecnosti,razen da nimam menstruacije in bolecih prsi,sploh ni..malo me to bega,saj se sploh ne pocutim noseco in se potem skos sprasujem ali je vse ok..
Lep pozdrav
Spoštovani,
v bistvu iz vašega dopisa lahko le malo sklepam. Sama vlažnost in iztok iz nožnice, če ta izcedek nima ne vonja ne barve, je lahko celo povsem normalen. V tem primeru ni zdravljenja, razen, da nosite dnevni vložek z izboljšano vpojnostjo… glede nosečnosti pa težko kaj rečem. Boste več izvedeli ob prvem obisku pri ginekologu.
Pozdravljeni, sem v začetku 12.tedna nosečnosti in me morijo rumenkasti izcedki. Bila sem pregledana pri ginekologinji, ta mi predpisala Hiconcil & Canesten svečke 6 dni. Te čas do konca zdravljenja spolnih odnosov nisem imela. Čez par dni na wc ob pritisku spet opažen rumenkast izcedek. Umivam se pa z Vitagyn C peno.
In zdaj mi res ni nič jasno ali je to čez par dni spet vnetje al kako? Po mojem skoraj nemogoče. Sem mogoče za brezveze jemala že 2x antibiotik kao da je bakt. vnetje in sploh ni bilo..
Malo sem obupana 😑