Najdi forum

izcedek iz noznice

zanima me sledece….imam mocan izcedek iz nznice ki je vcasih prozoren vcasih skoraj bel..nimam nobenih bolecin, izcedek je brez vonja-je to beli tok?moti me samo ker je zelo pogost-prakticno moram skoraj vsak dan nositi dnevne vlozke.(stara sem 17 let)
hvala za odgovor

Draga Mateja,

težko je na podlagi vaših podatkov sklepati ali gre še za normalen ali že bolezenski pojav. Samo dejstvo, da so potrebni dnevni vložki še ne pomeni, da gre za bolezen. Spolno zrele ženske imajo včasih v estrogenski fazi, torej pred ovulacijo, tako obilen prozoren voden izcedek, da kar “teče od njih”. To je zelo ugodno za zanositev in je hkrati udi neke vrste “zaščita” pred infekcijo v naravi. Seveda urbano, torej meščansko in družabno žensko ta pojav lahko moti, čeprav je povsem naraven.
Poleg tega nič ne vem o vašem spolnem življenju. Spolno aktivne ženske imajo še bolj obilen izcedek, ki spet sam po sebi ni nič bolezenskega. Če potrebujete slučajno tudi zaščito proti zanositvi, potem bo KT zmanjšala obilen izcedek, posebej, če boste uporabljali novejši, gestagensko poudarjen preparat.

New Report

Close