Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Rak Preventivni pregled dojk Izcedek iz dojke po mamografiji

Izcedek iz dojke po mamografiji

Pozdravljeni…

najprej Vas lepo pozdravljam. Moja prijateljica, ki steje 41 let, je imela vceraj mamografijo. Nedolgo nazaj je v desni dojki zatipala nekaksno zatrdlinico in se zato tudi odlocila za pregled. Ko je bila najprej na pregledu pri zdravnici, ji je le ta rekla, da je ok. Potem pa je sla se na mamografijo.
Po opravljeni mamografiji pa ji je iz leve dojke pritekla oz. spricnila tekocina. Povedala je sestri oz. zdravnici in vzeli sta vzorec te tekocine.
Ko je vprasala, kaj to pomeni, ni dobila nobenega odgovora. Ko je se enkrat vprasala, kaj ta tekocina pomeni, je dobila odgovor, da ce je krvava ali rjava tekocina, da pac potem sledijo nadaljni pregledi, da pa je v teh letih, ko se to vcasih pri zenski tudi pojavi. Naj povem se, da je bila njena tekocina iz dojke skoraj prozorna, mogoce malo mlecna.

Vem, da ne morete na pamet dajati nekih diagnoz, to bodo najbolje pokazale preizkave oz. rezultati analize te tekocine, vendar pa vseeno, ce lahko do takrat vsaj malo pomirim prijateljico, bi bila zelo vesela. Prosim za Vase mnenje.

Hvala, lep dan, Andreja

Popolnoma se mi zdi razumljivo, da je vaša prijateljica zaskrbljena.
Potrebno je počakati citološki izvid brisa ter izvid mamografije. Upajva, da bodo rezultati znani čim prej.
Ker je bil izcedek prozoren oz. mlečen, po vsej verjetnosti ne gre za nič hujšega. Lahko, da je bila v tej zatrdlini tekočina in se je s pritiskom na dojko izločila skozi izvodila izven dojke. Lahko, da gre za mlečno tekočino, res težko je napovedovati karkoli v naprej.
Kot alternativno tehniko priporočam metodo BreastScan, ki sodi med funkcionalne metode. Temelji na izmeri temperature. Z njo lahko v 90% ovržemo sum na rakavo obolenje. S tovrstno diagnostiko lahko prijateljica potrdi negativne rezultate vseh ostalih opravljenih diagnostik. Če želi, jo lahko opravi že pred tem in si s tem tudi olajša čakanje na ostale rezultate.
Metoda bistveno izboljšuje dosedanji procent natančnosti klasičnih diagnostik, je neinvazivna (ni sevanja in ne stiskanja dojke) in je enako natančna, ne glede na leta ženske, kar ostale diagnostike niso.
Sodi med preventivne metode, se odlično dopolnjuje z ostalimi diagnostikami v primeru težav. Več o metodi si lahko preberete na .

Upam, da sem vam vsaj malo pomagala in v upanju na dober rezultat vas pozdravljam,

Najlepsa hvala za Vas odgovor. Tudi jaz upam, da bodo izvidi ok. Lp

New Report

Close