Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Prebavila Proktologija Izcedek iz anusa po hrani

Izcedek iz anusa po hrani

Pozdravljeni.

Moj problem je tak, da po vsaki zaužiti hrani in pijači, mi takoj priteče “voda” iz anusa. Ko ne jem in ne pijem se to ne zgodi. Opravljeni so bili razni pregledi, tudi sprememba prehrane, a ni nič drugače. To traja že dve leti in se v zadnjem času stopnjuje v večjo količino izločka. Kaj bi to lahko bilo, kako ugotoviti? Je morda povezano s čem drugim, npr. z usti ali nečem “na drugem koncu”? Zelo me že skrbi in močno si želim, da se to pozdravi. Lp

Odgovor na objavo uporabnika
Mima870, 30.01.2025 ob 17:23

Pozdravljeni.

Moj problem je tak, da po vsaki zaužiti hrani in pijači, mi takoj priteče “voda” iz anusa. Ko ne jem in ne pijem se to ne zgodi. Opravljeni so bili razni pregledi, tudi sprememba prehrane, a ni nič drugače. To traja že dve leti in se v zadnjem času stopnjuje v večjo količino izločka. Kaj bi to lahko bilo, kako ugotoviti? Je morda povezano s čem drugim, npr. z usti ali nečem “na drugem koncu”? Zelo me že skrbi in močno si želim, da se to pozdravi. Lp

Lp!
da bi bilo povezano z usti, malo verjetno, je do “izhoda” le več metrov prebavnega trakta. Očitno vam hranjenje spodbudi peristaltiko, zakaj izcedek vam ne znam razložiti.

v osnovi bi bil na mestu pregled izcedka, morda še emg mišic medeničnega dna in defekografija, da se poišče morebitne motnje praznjenja črevesja.
kolonoskopijo in gastroskopijo predvidevam da ste že opravila, prav tako izključitev intoleranc za hrano ter kvčb, v kolikor o se te osnovne preiskave niso opravile, vsekakor svetujem to v prvi vrsti.

New Report

Close