Izcedek
Pozdravljeni..
V zadnjem dnevu se mi je pojavila srbečica in nekoliko sirast izcedek iz nožnice. Predvidevam da naj bi šlo za vnetje.. Zanima me ali naj uporabim kremo Canesten ali naj takoj obiščem ginekologa?
Ali je lahko tako vnetje rezultat slabejšega brisa? V septembru sem imela odvzem, in glede na to da nikoli ni bilo nikakršnih probelom z brisom, sem mislila da je vse vredu. Nakakr sem dobila vabilo, da imam ponovni odvzem čez 6 mesecev, izvid pa je c.. Sestra v ordinaciji je povedala, da je šlo mogoče za kakšno vnetje, da se bo videlo ko še enkrat opravim..
Ali naj bom v skrbeh?
Hvala
Spoštovani,
težave, ki ste jih opisali, so zelo značilne za glivično vnetje. Terapijo ste si kar prav predpisali: svetujem kombinacijo vaginalet (3 večere zapored) in kreme Canesten (vsaj 3-krat na dan 5-7 dni). H ginekologu najbrž ne bo treba, razen če zdravljenje ne bi bilo uspešno. Ob kontrolnem brisu vam bo ginekolog tudi pojasnil, kaj je bilo z zadnjim brisom in posledica kakšnega vnetja bi lahko te spremenjene celice bile.
Lep pozdrav,
Zdravo
Stara sem 23 let, jemljem kon. tabletke in že več kot pol leta imam stalnega partnerja. Včeraj zjutraj sem opazila sirast izcedek iz nožnice. Probala sem z tamponom namočenim v jogurt in stvar se je precej izboljšala, ne pa še čist (mislim ponoviti še danes in jutri). Naj omenim da sva z partnerjem zadnji teden imela vsak večer spolni odnos brez kondoma- on je končal v meni; se pravi da je sperma čez noč ostala v nožnici .
Zanima me sledeče:
-je možen tak izcedek zaradi sperme (občutljivost, sprememba ph nožnice…)
-če težave odpravim z tamponom in jogurtom ali je potreben obisk pri ginekologu?
Najlepša hvala za odgovor.
Lp