izcedek
Spoštovani!
Zadnjih 8 dni opažam na spodnjicah rjavkast madež – podobno kot pri menstruaciji zadnji dan, le da ni tako izrazito obarvan. Vendar ta izcedek prihaja iz zadnjične odprtine in ne iz nožnice. Včasih je izcedek precej obilen, tako da moram menjati spodnjice. Kaj bi to lahko bilo? Naj povem še, da imam hemeroide (že približno 4 leta), vendar se mi kaj takega še nikoli ni pojavilo. Stara sem 21 let.
Najlepša hvala za odgovor!
LP
Pozdravljena!
Ce je izcedek zanesljivo iz zadnjicne odprtine, bi ga tezko pripisal hemeroidom, razen ce izpadajo ven in s tem mazejo perilo. Mozen vzrok bi bil morda kaksen ognojek, z iztekanjem navzven kje ob zadnjicni odprtini (ceprav bi ob tem verjetno cutili se bolecine) Kako pa je pri odvajanju blata? Bolecine? Kri? Driska?
Lep pozdrav!
P.S. Sorry za stresice, a tipkam na GSM ki jih nima
Spoštovani!
Da, zanesljivo je iz zadnjične odprtine. Pri tem ne čutim prav nobenih bolečin, tudi ne srbečice ali česar podobnega. Le madež na spodnjicah je viden. Včeraj zvečer po tuširanju sem si celo s fenom osušila zadnjik … 🙂 In vendar je bil zjutraj spet svež izcedek.
Odvajanje blata je redno. Driske nimam. Tudi pri odvajanju ne čutim nobenih bolečin. Kri pa se mi je pojavila včeraj, vendar v tako majhni količini, da je bila na papirju komaj opazna. Vendar sem to pripisala hemeroidom. Na kri sem že navajena, saj se mi pri odvajanju blata pojavi približno enkrat na mesec ali pa še redkeje.
Zaradi česa pa nastane ognojek? In kako se da pozdraviti? Pa še eno vprašanje se mi je porodilo. Ponavadi me sedaj v zimskih dneh vedno zebe, zato se vedno, preden grem spat, tuširam z zelo vročo vodo, da se malo ogrejem in tako lažje zaspim. Enkrat sem celo dobila rdečo kožo po nogah (bedrih), vendar sedaj ne grem več do te mere. Je lahko tuširanje z vročo vodo kakor koli nevarno?
Hvala!
LP
Hvala!
LP
Bojim se, da ne bova takole uspela ugotoviti, od kod izcedek. Bi bilo treba pregledati ta predel. Saj ni nemogoce da je posledica tudi krvavitve (iz hemeroida) a je vse zgolj ugibanje.
Ne vidim razloga, da bi vam tusiranje z vroco vodo skodilo. Nekaj zdrave mere pri temperaturi pa je le vredno upostevati.
Lep pozdrav!