Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija izcedek

izcedek

Pozdravljena!
Prosila bi za nasvet! Imamo deklico staro 12 let. Že nekaj časa ima izcedek na spodnjicah. Nekako rumeno zelene barve. Naša pediatrinja pravi, da naj jo damo sedet v hipermangan in da se mora stvar urediti. Sicer je od časa do časa bolje, vendar se nevšečnost znova pojavlja. Pred dnevi pa mi je hči pokazala, da ima bele sesirjene delce med zunanjimi sramnimi ustnicami. Izcedek je sedaj gost in bolj rjavkaste barve. Deklica še nima menstruacije, vendar se mi zdi, da sem sama imela pred prvo menstruacijo prav tak izcedek. Pravi, da jo srbi ne, vendar ima pordelo kožo. Kuham ji rman in kamilice za pitje in izpiranje. Zdravnica pravi, da ni nič hudega, da spada to k razvoju.
Hvala in lep dan vam želim!
dita

Spoštovana dita,
natančno tako je, vaša deklica je tik pred menstruacijo (če ima tudi dojke že primerno razvite in poraščenost po spolovilu), zaradi hormonskih sprememb se pojavi tudi izcedek, tako kot pri odraslih ženskah. Ker pa so te spremembe burne, za telo nekaj novega, je lahko rumenkast, bel, če pa je zelenkast morda kaže na kolonizacijo vagine z bakterijami.
Če zelenkast izcedek smrdi (po ribah), potem je bakterijska poselitev verjetna. Bel, skutast pomeni glivice, ampak to srbi.

Vendar, pri vaši deklici gre za NORMALEN PUBERTETNI RAZVOJ, in kopeli v hipermanganu .. no? Kvečjemu, če gre za res pordelo kožo in smrdljiv zelen izcedek, priporočam mazanje zunanjih kožnih delov spolovila s Klimicin (sicer vaginalno!) kremo. Ampak res zunanjih, kožnih delov. Krema je na recept, Klimicin T vaginalna krema. Odlična je.
lp
Tanč

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

Hvala, Tanč, za zelo hiter odgovor!

New Report

Close