Najdi forum

IZBORAZBA-BRUTO PLAČA

No,vsaj tiste ki delamo v državni upravi imamo podobno plačo.Vsaj neki.Za gospodarstvo mi je pa jasno da je boljše.Pa kaj….men je v bistvu važno,da imam vsaj približno 8 urni delavnik in frej vikende.Pa noben mi ne teži zarad porodniške.Punce,sej denar ni vse….je seveda rekla tista,ki ga nima veliko. :))))

V. stopnja (še študiram in pogoj je, da končam VII. stopnjo), delam v LJ., bruto 179.000 + malica, brez prevoza. In sem mislila, da ko sem zamenjala, da sem šla full na boljš, ker sem prej imela borih 135.000,00 btto. Da ne govorim, da sem vedno jebena tajnica v malem podjetju – delat moram vse od računovodstva, nabave, prodaje, marketinga, svetovanje direktorju kam z denarjem…
Vidim, da sem totalno blesava. Grem domov pa na socialo, k itak ni nič višja od moje neto plače, pa še z otroci bom več časa.

KAJ PRAVITE DRAGE MOJE? SE BO VSUL PLAZ OBTOŽB – DA SEM ŠE ENA, KI BI RADYA ŽIVELA OD SOCIALE? LEPO VAS PROSIM, ALI PA ČE JAZ ŽIVIM SOCIALO IN DRŽAVO, DA IMATE LAHKO VSI TAKE PLAČE, MOJE OTROKE PA NAJ IZOBRAŽUJE, PA VRTEC PLAČUJE KDO DRUG.

Sej ne da se razburjam, ampak a veste, da imam krog prijateljev, sodelavk, kjer redko katera zasluži več kot 150.000,00 SIT neto (in to z malico) in smo vse več ali manj iz LJ.

Prosim za vaše velecenjene komentarje.
M.

Draga Manči,
moram proznat da je res kriza tole s tvojo plačo in delom. Mislim, ko pomislim na našo tajnico si res rečem, pa kje so tiste, ki so prave TAJNICE z velikim T.

Dargi vsi ostali,
na forumih se srečamo res takšni in drugačni ljudje. V našem realnem svetu se družimo pa s tistimi, ki so nam podobni tako in drugače. Vidim, da je z državno upravo res kriza:((

Draga(i) FIFI,
sem nekdaj delala v podjetjih, kjer smo za druge delali marketing in oglaševanje, pa sem presedlala na t. i. naročniško stran in je precej bolje. Manj stresa.

My@

Moyc@ hvala za razlago …

v državni upravi 250 000 bruto pa VII. stopnja. Mislim me je skor kap trofla ob zneskih tle gor, očitno bo res treba v gospodarstvo zavit :)))), sam po drugi strani pa res ni problemov za porodniško, bolniško al pa dopust.

--------------------------------------------------------------------------------------------------- Nasmej se pred tabo je nov dan

a ja pa še za nedoločen čas dobiš takoj po enem letu določenega. Tud to se mi zdi nekaj vredno, ne pa da ti skoz podaljšujejo.

--------------------------------------------------------------------------------------------------- Nasmej se pred tabo je nov dan

univ., 460000 + malica + zavarovanje (hodimo pa peš)

Rač. podjetje-Štajerska

LP,
ALenka

Meni se tudi zdi, da v državni upravi ni tko zanič: 8 urni delavnik, služba za nedoločen čas, bolniške, porodniške, dopusti brez problemov.

Jaz sem čist zadovoljna.

lp
n

Koncana srednja sola
– trenutno 160.000 neto + malica + prevoz (8 urni delavnik, vikendi frej)
– kmalu zamenjam za 500.000 bruto (malica in prevoz se ne vem), po letu dni moznost za nedolocen cas

Sem zadovoljna

P

Kaj pa si po poklici in kje v službi? jaz za VII stopnjo, v državni službi, 2 leti deloven dobe, dobim revnih 160.000 (dodatko le še prevoz in malica)

Takele teme so res strup za forum- ker se začne obrekovanje, “fovšija” udarja ven 100/h, naraste stopnja samopomilovanja- kakšnih pozitivnih zaključkov pa iz vsega ne moremo potegniti.

Če si, Manči, nezadovoljna s situacijo, v kakršni se nahajaš, energije ne vlagaj v slabo voljo in nekoristno zavidanje drugim, ampak poskušaj spremeniti položaj- kolikor bo pač v tvoji moči.

Jaz ne zavidam nikomur- ker mi to pač ne koristi. Meni je vseeno, če ima nekdo iz kroga mojih prijateljev 1mio netto mesečnih prihodkov, drugi pa prejema socialno podporo (z enako izobrazbo).
In zato ne tolčem po milijonarju :)).

Najbrž bo res držalo, da je vsak vsaj delno svoj sreče kovač, zato, punca, pljuni v roke, čimprej doštudiraj, vmes pa si išči boljšo zaposlitveno priložnost.

Pa še nekaj – moj mesečni prihodek je malo višji od tvojega, a ne na tvoj račun. Domnevam pa, da so zneski na vrtčevskih in šolskih položnicah nesorazmerni razmerju najinih plač. V tvoj prid.

Veliko uspeha pri študiju!

V. stopnja
ok. 85.000 SIT neto + malica + prevoz
Ja tudi to je kruta realnost!

Za svojo delovno mesto imam ful bedno plača mi je nerodno napisat koliko.

Saj sem res debilka, od vaših plač me je začela glava bolet, pa ne da sem fouš, ampak, ne morem verjet, da z isto stopnjo izobrazbe in podobnim poklicom ene imajo 500.000, ene pa 160.000?!
Pravica, kje si?!
Jaz imam VII stopnjo izobrazbe, delam v marketingu in imam-pazljivo preberite-100.000 SIT plače! Nimam dodatka za malico, prevoz, zdravstvenega niti pokojninskega zavarovanja!Ne teče mi delovna doba, ker delam prek pogodbe! Nisem zadovoljna, delam pa, ker sem tudi tako delo komaj dobila. Nimam zvez, vplivnih staršev, prijateljev ipd.
Tukaj v LJ je konkurenca taka, da glava boli. V našo firmo vsak dan prihajajo prošnje brez razpisa, vse sami diplomirani, ki bi radi delali tudi pogodbeno. Groza!

New Report

Close