Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Osebe s senzornimi ovirami Izboljšanje sluha

Izboljšanje sluha

Ta prispevek sem prebrala v Žurnalu
Novost.Prva vgraditev slušnega pripomočka 51 let stari naglušni osebi,je potekala zelo uspešno ,so pojasnili na kliniki orl v Ljubljani.V srednje uho vgrajen slušni pripomoček je sodobnejši od uporabe slušnega aparata ,ki temelji na principu okrepitve zvočnega valovanja,ki se do notranjega ušesa prenese prek zunanjega sluhovoda,bobniča in slušnih koščic.Majhen magnet je tako neposredno pritrjen na verigo slušnih koščic in okrepi njihovo naravno njihanje. Namenjen je odraslim ,ki so na obeh ušesih srednje do zelo izrazito naglušni,uporaben pa je tudi pri ljudeh s prevodno naglušnostjo.2 meseca po operaciji se pacientu prilagodi slušni procesor.

Sedaj me zanima ,če kdo kaj ve o tem in kje naj se pozanimam …mogoče kje na internetu?
lp geri

Tekom zadnjega tedna je bil članek v časopisu, in je o tem govoril doc Gros z OROL klinike.
Pa se ne spomnem, al dnevnik (najverjetneje) al delo.
V knižnici se dobi stare cajtnge pa prelistajte.
Aparat je zelo drag. Bila je napaka, ker je pisalo da stane 0.000 evrov. Torej vsaj 10 tisoč. In ZZZS še ne plačuje zanj.
Kokr mi je potegnilo je zadeva za tiste ki majo težave z uhljem oz sluhovodom in ne more not vtikat vtiča.
Seveda, če je kdo prebogat si naj ga kupi, pa čeprav mu zaušesni pomaga.
Gotovo pa niso tega odkrili tle ampak kje v svetu in gotov je na netu.
Skratka,
stvar le za redke posameznike, ki majo težaver z nošnjo klasičnega zaušesnega.

Hvala,sem že našla .Jaz sem zastopila tako ,da je prevod zvoka boljši kot pri klasičnem aparatu.Cena ni nikjer zapisana,pa tudi da je samoplačniško nikjer ne piše,ampak ,če bi res pomagalo bi se takoj odločila za operacijo.
lp geri

V to ne verjamem Geri…..

No ,če ste gledali sobotno popovo vizito,potem bo nekaj na stvari.Res je drago ,deset tisoč eurov in kakor pravi zdravnik ,da jih bodo sami izbirali.Če bi pomagalo in bi bila sigurna ,bi tvegala.
lp geri

Glejte še tuje članke na internetu. Zadeva sploh ni tako nova, navedene so izkušnje uporabnikov, skratka stvar obstaja vsaj že 10 let. Hecno je, da sem jaz ves čas spraševala glede novosti pa teh reči, samo tudi meni ni prebilo, da bi kukala glede tega v tujino. ja cena pa je okoli 15.000 do 20.000 dolarjev ali 10.000 evrov. Tako na približno. Ja en tak povprečen avto a ne? Mal starejše izdaje. Poglejte pod Vibrant soundbridge!!!!!!!11
Samo spet ni primeren za vse, če je okvara prehuda potem pa iz te moke ne bo kruha.
Je celo navedena stopnja okvar kje je to smiselno ugrajevati in razložen celoten postopek.

New Report

Close