Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Stomatologija Estetsko zobozdravstvo Izboklina na dlesni

Izboklina na dlesni

Pozdravljeni,

Imam en problem in sicer, nad zobom ki ga trenutno zobozdravnica zdravi, se mi je pojavila izboklina, ki na močnejši pritisk zaboli. To se pojavlja že okrog 4 mesece. Pojavlja se pa tudi na notranji strani istega zoba (na nebu, sicer manjša). Še preden izgine, se spet ojača. Problem pa je, ker imam takšo službo, da nikoli ne znam kdaj sem doma, zato se zelo težko naročim pri svoji zdravnici. Ko sem doma, sem doma sicer 9 dni ampak me noče vzet na pregled brez da se naročim mesec in pol vnaprej. Če je imel kdor kaj podobnega, bi prosil za odgovor, ker me res zanima, če je kaj hujšega.
Hvala

Pozdravljeni,
To kar opisujete ob zobu, ki je trenutno v procesu zdravljenja je najverjetneje vnetni proces v kosti. Močno priporočam, da se čim prej odločite za zdravljenje. V nasprotnem primeru se bo ta proces s časoma povečal in na koncu boste izgubili zob in ga bo potrebno izpuliti. Glede časovne stiske vam žal ne morem pomagati, lahko se toliko prej naročite pri svojem ali katerem drugem zobozdravniku. Pomembno je, da čim prej stvar uredite če seveda želite rešiti ta zob. Nenazadnje, takšen vnetni proces je obremenilen za celotno telo in v redkih posameznih primerih lahko prizadene tudi druge organe.

Lep pozdrav,
Emilija

Lepo pozdravljeni!

Prosila bi vas za nasvet. Sem v 23 tednu nosečnosti z dvojčki in imam res grozne tezave z dlesni. Ze nekaj casa mi krvavijo med scetkanjem sedaj pa me tudi zelo bolijo.. Tako da sploh ne morem gristi in jesti… Uzivam samo mehko narezano hrano… Zaceli so se mi delati tudi medzobni mostički.. Dlesni so zatecene.. Krvavijo… Uporabljam zobno nitko.. Mehko ščetko Curaproks in pa Gengigel gel… Mi lahko svetujete kako naj si se pomagam? Seveda sem bila tudi pri zobozdravnici ki pa mi je svetovala redno scetkanje…saj je to od hormonov….
Najlepša hvala za odgovor…
Lp

New Report

Close