Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija izbira primernega ležišča

izbira primernega ležišča

Pozdravljeni,
ker zaradi predpisanega ležanja ne morem v šolo za starše, imam za vas naslednje vprašanje. Kakšno naj bo ležišče za dojenčka? Priporočala naj bi se trša ležišča, midva pa sva od sorodnikov poleg zibke dobila tudi ležišče, ki je polnjeno z ajdovimi luščinami. Ležišče torej ni trdo in ravno ampak dopušča prilagajanje oblike telesa (kot “bean bag”), poleg tega naj bi bilo super za poletne mesece, ker “diha”. Mene pa skrbi, da tako ležišče kljub vsemu ni primerno (zaradi nevarnosti zadušitve, alergij itd).
Za vaš nasvet se vam najlepše zahvaljujem.

Dobro jutro, Sara11,
kar se tiče ležišča iz ajdovih luščin vam ne morem kaj pametnega odgovoriti, ker teh ležišč še nisem videla, ne vem kako so trdna, kako zaščitena pred vlago(npr. če se otrok polula), kako se jih zrači in čisti.

Glede vzmetnic pa velja, da naj bodo normalne trdote. Pretrde vzmetnice niso priporočljive, ker se otrok na njej nekako kar “odbija” in neudobno leži. Srednje trd oziroma z oznako “normal” bi bil primeren.
Če ste dobili rabljeno posteljico, vam svetujem, da vzmetnico vseeno nabavite novo. Rabljene vzmetnice so namreč tudi že navlažene, imajo domače živalice (pršice) …
Redno jih prezračite, če imate globinski sesalec, jih vsakotedensko presesajte.
Ugotovili boste, da se otrok vedno nekam prisloni z glavico. Zlezte do gornjega konce, da se prisloni na zgornjo stranico ali pa se obrne postrani, pa se spet tišči z glavico na stranico. To je spomin na maternico, kjer se je vedno nekam naslonil, kakorkoli se je obrnil in to ima rad. Morda stranice posteljice zavarujete z mehko penasto, v blago oblečeno varovalno ograjico, ki pa mora biti pritrjena tako, da ni nobene nevarnosti, da bi zlezel podnjo.

lp
Tanč

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

Najlepša hvala za hiter odgovor.

New Report

Close