Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Zdravstvo pri nas? izbira pediatra v LJ

izbira pediatra v LJ

ker bo kmalu dan D me zanima ali ga lahko izbereš ne glede na občino kjer si prijavljen, ga lahko izbereš pred rojstvom otroka?

katerega pediatra priporočate in kje dela?

hvala

To pa tudi mene zanima, čeprav imam še kak mesec do poroda. Bom vprašala kar konkretno: če živimo v Šiški, ali nam “pripada” pediater tam, ali nas lahko zavrnejo, če so vsi prezasedeni?
Hvala.

Mislim, da te morajo vzeti tam, kamor krajevno spadaš. Vsaj lani je bilo tako na Viču – so imeli sicer precej polno, ampak, ker smo iz njihovega okoliša, so nas morali dodeliti enemu pediatru.

Izbira zdravnika ni vezana na območje, kjer živiš (čeprav je to logistično najbolj ugodno), zdravnika izbereš, kjerkoli želiš.

Itak, da lahko izbereš zdravnika, pediatra, ginekologa kjerkoli. Seveda, če ni prezaseden! Če pa je (in v LJ je to pogosto, tudi pri pediatrih), potem pa so te dolžni vzeti tam, kamor krajevno spadaš.

Dolžni so vzet, če nimajo več kot 120% glavarine.

http://www.zzzs.si/zzzs/internet/zzzs.nsf/o/6F2CAD56EE119706C125770B00390171
Tukaj lahko vidiš zasedenost zdravnikov.

Tudi jaz ti svetujem, da imaš lokalnega zdravnika. Tako ti ga s kakšno hudo boleznijo, vročino, bruhanjem, ipd ni treba vozit čez celo mesto. Saj za sistematske preglede je vseeno, ampak ko je pa bolan, ga pa nočeš imeti pol ure ali več v avtu.

Pa še en razlog za lokalnega zdravnika: če imate tam tudi vrtec, bo zdravnik hitro sklepal na bolezni, ki se tisti trenutek širijo po vrctu.

ja sej bi res lahko lokacijo napisala 🙂

vič-rudnik-rakovnik

New Report

Close