Najdi forum

Izbira imena

Pozdravljene, približuje se čas, ko bo potrebno dati otročičku ime, pa se s fantom ne moreva uskladiti. Njemu je zelo všeč ime LEO. Kaj menite ve. Saj je meni tudi načeloma všeč, vendar je malce težko za pomanjševalnico, za sklanjanje, konec koncev za samo izgovorjavo. Kaj menite ve, iskreno, rada bi se že odločila oz. fantu pokazala vaša mnenja.

Čao.

Meni je vsekakor bolj všeč polno ime Leon.
Če se ne moreta uskladiti bi mu pa lahko dala dve imeni?

Lp

Iskreno…meni full ni vsec!
Sam je pa tko, da najina izbira, pa drugim ni oz. ne bo….Sej je ponavad tko!
Vidva se pa sama odlocta, kakor vama pase!

Leo je originalno ime (lat.¸pomeni lev), Leon je izpeljanka. Tako vsaj sledi iz mamine knjigice imen. Leon mi pa ni všeč.

Moja sodelavka ima sina z imenom LEO.

Če vama je všeč , dajta otroku to ime. Ne spraševat naokoli, kajti vsak ima svoje mnnenje in preference.

Ime meni ni tako slabo.

Lp,Corazon

Meni pa ugaja. kratko, mednarodno in še pomen ima. Saj veš: NOMEN EST OMEN. Glavno, da bo vama ugajalo. Srečno.

Meni osebno ni všeč, ampak otrok je vajin in ne ozirajta se na mnenje ostalih.
Nikoli ne bomo našli imena, ki bi bilo všeč vsem 😉
LP,
Nina
15 t

Meni je lepo. Pomanjševalnic pa jaz ne maram…vsaj ne izpeljanih iz imena, npr. če je fantku ime Jan, pa da ga bom klicala Janček, Janči, Janč, Jankec itd…tako bi fantka lepo klicala kar po imenu – Leo!
Fajn izbirajte, vendar res se ne ozirat na naša mnenja, saj vidiš, da so deljena.

Ma prav v redu je, meni se zdi eno tako moško ime (ne samo za majhnega fantka, ki pa potem zraste). POmanjševalnice si tako ali tako lahko izmisliš, če si jih želiš.

Jaz se ne oziram na mnenje drugih, saj bi potem zagotovo morala dati ime otroku … kot je npr. rekel oče mojega partnerja … eno lepo staro slovensko ime … npr. Janez (pa da ne bo pomote, prav takšen predlog je padel). No, … midva imava ime izbrano in ko sem moji mami omenila, da bo sin in kakšno ime bo imel, je nekaj skomentirala v stilu “a jaaaa… a prav takšnooo ime”. Pa sem ji razložila, da ima dovolj mesecev, da se imena navadi 🙂 Upam, da bo vsaj otroku všeč 🙂

New Report

Close