Najdi forum

izbira

Kaj je boljša izbira v današnjem času, klasično življenjsko zavarovanje ali naložbeno življenjsko zavarovanje.lpg

Pozdravljeni,

posameznikom, ki so bolj naklonjeni naložbenem tveganju, priporočamo večji delež delniških naložb in manjši delež konzervativnih (obvezniških) naložb. Vsem, ki so manj naklonjeni tveganju ali pa je njihov časovni horizont varčevanja krajši, priporočamo konzervativnejše oblike varčevanja, kot so obvezniške naložbe.

Klasično življenjsko zavarovanje je zavarovanje, ki vlaga večinoma v obvezniške naložbe, depozite. V tem primeru se popolnoma izognete nihanjem na kapitalskih trgih.

Pri naložbenem življenjskem zavarovanju zavarovalnice ponujamo široko paleto naložbenih možnosti.

Če želite zajamčeno donosnost, predlagamo Zajamčeni paket. Zajamčeni paket je naložba, ki zagotavlja donos najmanj 2,75 % letno. Zajamčeni paket je primeren za vse, ki se želite za dolgoročno obdobje delno ali v celoti izogniti nihanjem na kapitalskih trgih, si pa hkrati dopuščate možnost spremembe naložbene politike v prihodnosti. Če se vaše želje v času trajanja zavarovanja spremenijo, lahko sestavo vaše naložbe tudi spremenite, kar je po našem mnenju velika prednost.

Lep dan,
Sanja

********************************** Sanja Čekić Adriatic Slovenica d.d. http://www.adriatic-slovenica.si https://www.facebook.com/Adriatic.Slovenica

Živjo

Težko je biti pameten, kaj je boljša izbira. Kaj je bolša izbira, le čas pokaže.

Napačno je vprašanje kaj je boljša izbira danes, vprašajte se kaj bo od tega nastalo v obdobju plačevanja premij, torej, če se odločim za klasiko kaj bom imel čez xy let ali če se odločim za naložbeno, kaj bom imel čez xy let.

Prav tako se vprašajte, koliko vam pomeni fleksibilnost produkta in koliko vam pomeni donosnost produkta.

Sam vam ne bom podajal odgovora, kaj jaz menim.

Pa lep popoldan, četudi se pripravlja na nevihto
Zastopnik

Ali obstaja možnost kombinacije oziroma ali lahko začnem v varni naložbi, ko bodo boljši časi pa prestavim v sklade oz naložbo z boljšim donosom?

Navadno zavarovalnice strankam nudijo prilagajanje naložbene politike njihovim življenjskim ciljem in potrebam v času trajanja zavarovanja.

V zavarovalnici KD Življenje omogočamo prilagodljivost naložbene politike Fondpolice med trajanjem zavarovanja, saj svoja sredstva lahko vložite v:

– enega izmed treh naložbenih paketov (Aktivni naložbeni paket, Konzervativni naložbeni paket in Uravnoteženi naložbeni paket),
– največ štiri izmed 21 investicijskih skladov,
– Zajamčeni paket z zajamčeno donosnostjo 2,75 % letno,
– kombinacijo Zajamčenega paketa in enega izmed naložbenih paketov,
– kombinacijo Zajamčenega paketa in največ štirih izmed 21 investicijskih skladov.

Več o naložbenih možnostih si lahko prebere tukaj.

Prehod med opisanimi naložbenimi možnostmi je možen ves čas trajanja zavarovanja po preteku enega leta trajanja zavarovanja. Sestavo naložbene police lahko brezplačno spremenite enkrat na leto.

Čim več sonca čez vikend 🙂
Sanja

********************************** Sanja Čekić Adriatic Slovenica d.d. http://www.adriatic-slovenica.si https://www.facebook.com/Adriatic.Slovenica

Pozdravljeni

Zavarovalnice omogočajo vse možne variante nalaganja sredstev.

Sami presodite, kaj vam omogoča “najbolj miren spanec” in poiščite zavarovalnico, ki vam najbolj odgovarja.

Lep pozdrav

Zastopnik

New Report

Close