Iz bazedovke v hipotirozo?
Spoštovani,
2003 sem pri sedemnajstih zbolela za močno podivjano bazedovko in bila zdravljena tudi za EO in aritmijo. Prejela sem radiojod 925MBq J 131. Terapije z zdavili sem imela do 2005 nato pa nič več.
Oktobra 2014 so bili izvidi TSH v mejah normale T3 in T4 pa ne, na kar je osebna zdravnica kontaktirala vaš oddelek in mi predpisala 50mcg Euthyrox in nato decembra 2014 dozo zvišali na 75mcg. Do junija 2015 se je moje počutje postopno izredno poslabšalo. Pojavljali so se mi glavoboli, driske, bruhanje, nespečnost, močno potenje ponoči, zvišana telesna temperatura 37,4 več tednov, utrujenost, izpadanje las, suha srbeča koža, … zato sem šla nazaj k osebni zdravnici vprašat, če imam slučajno previsoko dozo zdravila vendar je bil TSH 0.961 v redu in so svetovali naj nadaljujem z 75mcg Euthyrox. Ob zadnji kontroli krvi naj bi bili izvidi v redu, a se še vedno počutim zelo izčrpana, močno se mi rečijo lasje, večkrat imam glavobole in povišano temperaturo, mesečno perilo pa se mi je postopno skrajšalo iz normalnih 5 dni le še na 2 dni (ginekološko drugače nimam težav).
Zanima me, če je krajšanje mesečnega perila normalno in kdaj se bo počutje izboljšalo? Dokler sem jedla 50mcg Euthyrox je še šlo od kar jem 75mcg sem pa za nikamor. Je mogoče, da slabo toleriram Euthyrox?
Koliko časa ga bom še rabila jesti, če so sedaj TSH, T3 in T4 vrednosti normalne?
Zanima me tudi zakaj se mi je iz Bazedov-hipertiroze po desetih letih (pri tridesetih) razvila hipotiroza?
Za vaše mnenje in odgovor se vnaprej zahvaljujem. Lp